Sıkıntıda Olan Otomobil Markaları

Dünyada her geçen gün yeni bir gelişme olurken, otomobil sektöründe de işleri yolunda gitmeyen bazı markalar mevcut. Sizler için sıkıntıda olan otomobil markaları nı listeledik.

Elektrifikasyon, bağlanabilirlik, özerklik, hızlı hareket eden başlangıç ​​şirketleri, küresel bir pandemi, Brexit, yarı iletken kıtlıkları, değişen tüketici alışkanlıkları, yeni perakende modelleri, Süveyş Kanalı tıkanması … Otomobil endüstrisinin karşı karşıya olduğu kısa ve uzun vadeli zorluklardan bazıları. Kimisi saçma, kimisi uzun vadeli, kimisi yıkıcı. İşte sıkıntıda olan 5 otomobil markası.

1) Jaguar

Jaguar’ın şu anda ulaşmak için nasıl bir planı olduğunu bilmediğimiz bir hedefi var. 2025 yılına kadar tamamen elektrikli hale gelmek. geçen yıl BMW’nin Avrupa’da 3 Serisi sattığından (118,369) daha az otomobil (102,494) satan markanın, bir zar atması kaçınılmazdı. Potansiyel olarak Çinli bir firma ile bir tür EV platformu ortaklığı muhtemel görünüyor, ancak Jaguar gelişmek için uygulama anlamında mükemmel olmalı.

Jaguar F Type2) Alfa Romeo

Alfa Romeo’nun durumu için içler acısı diyebiliriz. Geçen yılki performans gerçekten korkunçtu: Avrupa’da 35.718 yeni araba ve ABD’de 18.586 satıldı. Şirketin, devam eden kayıplara müsamaha gösterme lüksü yok ve halihazırda cesur kararlar alınıyor. Örneğin, yavaş satan Giulia sedan ve Stelvio SUV için 1 milyar Sterlinlik bir destek planı hazırlanmış durumda.

Sıkıntıda Olan Otomobil Markaları Alfa Romeo Gulia3) DS

Fransız marka DS hala küresel sayıları yakalamak için mücadele ediyor. DS 9 Sedan, satışların düştüğü Asya’ya artı katacak. Ancak Avrupa’da geçen yıl yalnızca 43.686 adetlik satış toplamı daha derin sorunlara işaret ediyor.

DS 9 Sedan4) Smart

Smart, emisyonları ve tıkanıklığı hafifletmeye odaklanan bir dünyada başarılı olmak için ideal bir şekilde yeniden pozisyonlanmalı. Daimler, geçen yıl Çin’deki satışları başlatmak amacıyla Geely ile 50:50 ortak girişime başladı. Ancak mevcut modeller ve elektrikli küçük SUV büyük ölçüde sevilmedi. Başarılı dönemler Smart için her zamankinden daha uzakta görünüyor.

Sıkıntıda Olan Otomobil Markaları smart eq5) 5) Lamborghini

Lamborghini’nin kârı geçen yıl rekor seviyelerde seyretti ve Urus SUV ile müşteri tabanını çeşitlendirdi. Ancak, yine de Volkswagen Grubunun firmayı satmak istediği söylentileri devam ediyor. Bunun nedeni olarak, yeni dünyaya geçilirken yapılması gereken yatırımın büyüklüğü gösteriliyor. Ancak, süreç kesinleşene kadar Lamborghini için tehlike devam ediyor.

Lamborghini Urus

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here