Alfa Romeo, satışları değil müşteri memnuniyetini önemsediğini açıkladı. Alfa Romeo önümüzdeki 10 yıl içerisinde ABD’deki büyüme planını 2027 yılına kadar elektrikli araçlara geçilmesi üzerine kurdu. Ayrıca İtalyan üretici, lüks segment satın almak isteyen kullanıcıları hedefliyor. Bu bağlamda Alfa Romeo, müşteri memnuniyetini ve araç kalitesini had safhada tutuyor. Bunun sonucunda ise şirket, ABD’de müşteri memnuniyeti en yüksek marka konumuna gelmeyi başardı. Bu konuda Kuzey Amerika Ürün Planlama Başkanı Vincent Noirbent açıklama yaptı. Noirbent “Müşteri memnuniyeti ve araç kalitesi tartışmasız şekilde satışlardan daha önemli” diyerek, şirketin premium segmente olan ilgisini vurguladı.

Alfa Romeo Önümüzdeki 10 Yılda Öncü Marka Olmayı Hedefliyor

Alfa Romeo müşteri memnuniyeti ve araç kalitesi konusunda oldukça titiz davranıyor. Bu konuda Kuzey Amerika Ürün Planlama Başkanı Vincent Noirbent’in açıklamaları her şeyi ortaya koyuyor diyebiliriz. Fakat Noirbent farklı konularda da açıklamalar yaptı. Buna göre Noirbent, şirketin 10 yıllık bir planı olduğunu ve finans anlamında da çok istikrarlı bir durumda olduklarını belirtti. Şirketin asıl amacı ise Stellantis çatısı altında bulunan premium markaların başı konumuna gelmek. Bu yolda ise Alfa Romeo, özellikle otomobilseverleri hedefliyor.

Alfa Romeo Tonale

Diğer yandan ise şirket köklü tarihini, teknoloji ile birleştirerek kusursuz bir müşteri deneyimi sunuyor. İtalyan şirket, kusursuz tasarımları, köklü motor sporları tarihi ve kulak doldurucu motor sesleriyle hatırlanmakta. Fakat Stellantis çatısı altındaki şirket, diğer şirketler gibi elektrikli çağa geçiş yapmak istiyor. Bu doğrultuda ise marka, 2023’ün ilk çeyreğinde ilk hibrit modeli Tonale plug-in hybrid’i Amerika pazarında satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Markanın birçok bayisi ise Tonale’nin İtalyan otomobil üreticisinin geleceğini oldukça istikrarlı kılacağını söylüyor. Eğer bu söylemler gerçek olursa İtalyan şirket, buradan gelecek olan bütçeyle köklü tarihini çok daha iyi modellerle koruyabilir. Peki sizlerin marka hakkındaki düşünceleriniz neler?

Satılık Tüm Alfa Romeo Modellerini İnceleyin

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here