Uber ve Hertz şirketlerinden yeni bir ortaklık açıklaması geldi. Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber ve araç kiralama şirketi Hertz, ortaklıklarını genişlettiklerini duyurdu. Günümüzde elektrikli araçlar pek çok büyük şirket tarafından tercih edilmekte ve kullanılmakta. Bu kervana yeni katılan şirketlerden birisi de Uber oldu. Buna göre Hertz, Uber’e 2025 yılına kadar Avrupa başkentlerinde kullanılmak üzere 25.000 adet elektrikli otomobil sağlayacak. Aslına bakarsak bu durum Amerika’da hali hazırda kullanılmaktaydı. Kuzey Amerika’da bulunan Uber sürücülerine elektrikli araç kiralama imkanı sunulmaktaydı. Buna göre ise 50.000‘den fazla sürücü elektrikli araç kiralayarak hizmet vermekteydi. Bu durumun Avrupa’da da geçerli olması için iki şirketten yeni bir ortaklık geldi. Bu ortaklığın ilk filizleri ise 1 ay sonra Londra’da ortaya çıkacak. Londra’nın ardından ise Paris ve Amsterdam başta olacak şekilde diğer şehirlerde de bu hizmet verilmeye başlanacak. Şimdi lafı fazla uzatmadan sizler için derlediğimiz diğer detaylara geçelim.

Uber ve Hertz Şirketleri Sıfır Emisyon İçin Mücadele Veriyorlar

Uluslararası ulaşım şirketi Uber ve araç kiralama devi Hertz arasında genişletilen yeni ortaklık anlaşması duyuruldu. Anlaşma kapsamında Hertz, Uber sürücülerine 2025 yılına kadar Avrupa başkentlerinde kullanılmak üzere 25.000 adet elektrikli otomobil kiralayacak. Bu sayede ise iki şirkette sıfır emisyonlar yollarda olunması için önemli bir adım atmış olacak. Kiralanacak modeller arasında ise Tesla Model 3 ve Polestar 2 gibi çeşitli araçların bulunacağı açıklandı. Ayrıca Hertz, fiyat konusunda da diğer kiralama şirketleri ile rekabetçi bir fiyat vereceğini de ekledi. Araçlara ek olarak ise sürücülere sigorta ve bakım desteği de sunulacak.

Uber ve Hertz ortaklığı

Bu anlaşmanın hali hazırda aktif olan yerine yani Kuzey Amerika’ya baktığımızda ise bazı şeyleri daha net tahmin edebiliriz. Buna göre özellikle fiyat konusunda bazı çıkarımlar yapmak mümkün. Kuzey Amerika’da bu program, Tesla için sigorta ve bakım dahil haftalık 334 dolardan başlamakta. Bu da fiyatın Avrupa’da da aşağı yukarı bu seviyelerde olabileceğini bizlere gösteriyor. Ayrıca ABD’de genellikle Tesla Model 3 araçlarının tercih edildiğini de söyleyelim. Fakat bu Avrupa’da kesinlikle çok fazla değişkenlik gösterebilecek bir durum. Son olarak ise Amerika’da devam eden bu ortaklığın şimdiden 50.000 sürücü ve 24 milyondan fazla elektrikli yolculuğa ulaştığını belirtelim. Bakalım bu ortaklık Avrupa’da da bu seviyelere çıkabilecek mi?

Uber’in Elektrikli Araçlara Geçiş Planı Hakkında Daha Detaylı Bilgi Alın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here