Uber araç filosu bundan sonra elektrikli hale gelecek. Uber, 2030 yılına kadar filosunun tamamını elektrikli araçlardan kuracak.

Uber’in Comfort Electric Hizmeti

Uber’in şu an kullanıma sunmuş olduğu Comfort Electric hizmeti, müşterilerin elektrikli araç talep etmesine olanak sağlıyor.

Bu hizmet sayesinde talep eden kişiler isterlerse geleneksel motorla çalışan araçlar yerine, elektrikli araç talep edebiliyorlar.

Comfort Electric hizmeti, tamamen elektrikli araçlara dayanan bir proje olacak. Uber’in sıfır karbon projesi kapsamında daha önce duyurduğu Uber Green hizmeti de bulunmakta.

Ancak Uber Green ve Comfort Electric hizmeti birbirinden tamamen farklı. Uber Green de firma müşterilerine elektrikli araçların yanı sıra hibrit araçlarda talep etmelerine izin veriyor. Ama Comfort electric hizmetinde sadece tamamen elektrikli otomobil seçmelerine olanak sağlıyor.

Uber’in Comfort Electric Hizmeti Kapsamında ki Elektrikli Araç Modelleri

Uber müşterilerine Comfort Electric hizmeti sayesinde aşağıdaki modellerin araçlarının elektrikli versiyonlarını talep etmelerine izin veriyor:

  • Tesla.
  • Polestar.
  • Ford Mustang Mach-E.

Uber’in Gelecek Planları

Firma 2025 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçiş yapma sürecinde 800 milyon dolar finansman taahhüt edeceğini duyurdu. Bu finansman desteği firmanın Uber Green ve Comfort Electric hizmetlerinin tümünü kapsıyor.

2030 yılına kadar firma tüm filosunu elektrikli hale getirmeyi planlıyor. Ayrıca firmanın 2040 yılına kadar dünya çapında tüm ülkelerde bu hizmetlerini sunma gibi bir planı da var.

Bu hedef doğrultusunda Uber CEO’su Dara Khosrowshahi şunları söyledi:

“İşimizi yapıyorsak tamamen elektrikli olacağız. Belirli oranda ne kadar çok elektrikli aracımız olursa fiyatlar da o kadar düşer.”

Uber, 2030 yılına kadar elektrikli araçlara geçmemiş şoförleri ile ilişkilerini kesecek. Bu tarihten sonra elektrikli araçları olmayan sürücülerin Uber adına araç kullanmasına izin verilmeyecek.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here