Mercedes-Benz rüzgar santralleri kuracağını açıkladı. Küresel ısınmanın olumsuz etkilerini en aza indirmek için bu hamleyi yapıyor.

Mercedes-Benz’in Hedefi

Küresel ısınmanın olumsuz etkilerinden dolayı firma, 2039 yılına kadar araçlarında karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi planlıyor. Bu hedef doğrultusunda Mercedes-Benz, Kuzeybatı Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde 2025 yılına kadar rüzgar santralleri kurmayı planlıyor.

Firmanın Almanya da kuracağı bu rüzgar türbinleri 100 Megawatt elektrik üretme kapasitesine sahip olacak. Böylece firma ihtiyaç duyduğu enerjinin %15’ini bu rüzgar santrallerinden karşılamayı planlıyor.

Bu sayede Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar araçlarında emisyon değerlerini yarıya düşürmek istiyor. Ayrıca 2030 yılı itibariyle enerji taleplerinin %70’lik kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak gibi bir planı var.

2022 yılından sonra firma 100 farklı tesisinin enerji taleplerini sadece yenilenebilir kaynaklardan karşılayacağını bildirdi.

Firma bu hedefleri doğrultusunda zaten 2022 yılının başlarından itibaren tüm Mercedes otomobil ve kamyonet fabrikalarında üretimini karbon-nötr hale getirmişti.

Firmanın Diğer Hedefleri ve Ortaklığı

Mercedes-Benz ayrıca 2025 yılından sonra yeni üreteceği araç mimarilerini elektrikli araçlara ayıracak. 2030 yılına geldiğimizde ise firma tam anlamıyla elektrikli araçlara geçiş sürecini tamamlayacak.

Mercedes-Benz bu rüzgar santrallerini ismini açıklamadığı bir ortakla beraber kuracak. Bu rüzgar santrallerine firma ne kadar yatırım yaptığını belirtmedi.

Mercedes-Benz Üretim ve Tedarik Zinciri Yönetimi Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Burzer konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yenilenebilir enerjilerin kendi tesislerimizde genişlemesi sürdürülebilirlik stratejimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Papenburg da planlanan rüzgar santrali projesinin hayata geçmesiyle bu yönde önemli bir adım atıyoruz. Almanya da enerji geçişine ve karadaki rüzgâr enerjisinin genişlemesine aktif bir katkıda bulunuyoruz.”

Ayrıca Mercedes-Benz yerel yetkililerle beraber kendine ait bir test pisti olan Papenburg da 800 hektarlık bir arazide inceleme yapıyor. Firma bu inceleme sonucuna göre test pistine de güneş panelleri kurmak istiyor.

Jörg Burzer bununla ilgili olarak da sözlerine şu şekilde devam etti:

“Güneş panellerini büyük ölçekli tesislerimizin çatılarına kurarak enerji ihtiyacımızı kademeli olarak azaltıyoruz.”

Sıfır KM Mercedes-Benz Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here