2023 Dodge Charger Last Call King Daytona Özel sürümü sadece 300 adet ile sınırlı olacak. Hellcat Redeye’a dayanan sürüm 807 beygir gücünde.

2023 Dodge Charger King Daytona Last Call Özel Sürümü Tasarımı

Dodge’un bu özel sürümü daha önceki modeli Hellcat Redeye üzerinden geliştirilmiş. Dış tasarımında en dikkat çekici özellik aracın turuncu renkli parlak boyası. Bunun yanı sıra mat siyah grafiklerde diğer dikkat çekici detaylardan.

Araçta altı pistonlu Brembo Fren kaliperleri yer alıyor. Fren kaliperleri aracın boyası ile paralellik gösteren turuncu kaplama ile birlikte geliyor.

Özel sürüm modelinde ayrıca  kaputta, tavanda, spoiler de ve arka kısımda mat siyah grafiklere sahip King Daytona yazısı bulunuyor.

Hellcat üzerinden geliştirilen Charger da 20 inç jantlar bulunmakta. Bunun yanı sıra krom rozetler diğer dikkat çekici bir unsur olarak göze çarpıyor.

Dodge, King Daytona’nın tasarımını 1960 ve 1970’li yıllarda drag yarışı sahnelerinden ilham aldıklarını ifade ediyor. Özel sürümün ayrıca görünümü tamamlayan kaput pimlerine sahip olduğunu da söylüyor.

İç Tasarımı

Dodge King Daytona’nın iç kısmında süet vurgulara sahip siyah napa deri tercih etmiş. Firma özel sürümün iç kısımda, dış tasarımında ki renkle uyum göstermesi için turuncu kontrast dikişler kullanmış.

2023 Dodge ChargerAracın gösterge panelinde King Daytona yazan bir rozet var. Ön koltuklarda da ayrıca King Daytona logosu bulunmakta.

İç kısımda ayrıca süet direksiyon simidi ve tavan döşemesi, karbon fiber görünümlü döşeme yer alıyor. Bunun yanı sıra Dodge iç kısımda Harman Kardon ses sistemine yer vermiş.

Fiyatı

Daha önce belirttiğimiz gibi King Daytona modeli 300 adet ile sınırlı olacak. Dodge resmi olarak bu sınırlı özel üretim serinin fiyatını açıklamadı.

Ancak sektör kaynakları aracın fiyatının şu an ki mevcut Dodge Charger Hellcat Redeye fiyatından daha fazla olacağını belirtmekte. Şu an Dodge Charger Hellcat Redeye’ın fiyatı ise 90.000 dolar civarında olduğunu da belirtelim.

2. El Dodge Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here