Elektrikli Bir Buggy: Dacia Manifesto

0
1419
dacia manifesto kapak
Romanya’ya ait bir otomobil markası olan Dacia, yeni konsept aracı Manifesto’yu tanıttı. Bu konsept araç ilk bakışta kapısız ve camsız tasarımı ile dikkat çekiyor. Üstelik öğrendiğimiz bilgilere göre geri dönüştürülmüş plastik gövde ve havasız lastik gibi oldukça farklı özellikler de bu araçta mevcut. Ancak ne yazık ki Manifesto’nun seri üretime geçip geçmeyeceğini bilmiyoruz. İşte Dacia Manifesto hakkındaki tüm detaylar…
dacia manifesto

Dacia Manifesto’yu İnceleyelim!

Dacia, Fransız otomobil üreticilerinden biri olan Renault’un bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda da Türkiye’de de en çok satan markalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda düzenlediği bir etkinlikte Dacia, oldukça dikkat çeken bir tanıtımda bulundu. Hepimizin bildiği gibi Dacia daha çok crossover ve SUV tipi modelleri ile tanınıyordu. Ancak bu kez bir arazi aracı ile kendini gösterdi. Manifesto olarak isimlendirdiği yeni aracı Dacia’nın geleceği için de oldukça önemli.

Dışardan bakıldığında macera tutkunlarının kalbini çelen Manifesto, Buggy benzeri bir yapıya sahip. Bir diğer yandan kelimenin tam anlamıyla arazi aracı olan bu model, fonksiyonellik açısından da hayli ilginç detaylara sahip. Örnek verecek olursak diyelim ki kamp yapmaya gittiniz. Manifesto sizlere koltuk kılıfını çıkarıp uyku tulumu olarak kullanabilme olanağı sunuyor.

dacia manifesto arka

Dış Tasarım

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Manifesto, ilk bakışta bile arazi aracı olduğunu vurguluyor. Aracın en çok dikkat çeken detayları da devasa boyutta ki jantları ve havasız, özel lastikler ile geliyor olması. Üstelik kapısız tasarımı da off-road heyecanını tam olarak yaşatacak gibi. Konsept otomobil Manifesto’nun Dacia’nın yakın zamanda tanıttığı yeni logosuna sahip olan ön aydınlatmayla donatılmış olması da dikkat çeken detaylarından. Bir diğer yandan LED aydınlatmanın altında ki ekstra ortam aydınlatması da kendini gösteriyor. Üstelik ekstra ortam aydınlatması araçtan sökülüp el feneri amacı ile de kullanılabiliyor.

Manifesto’nun arka tasarımına baktığımızda ne kadar eşsiz olduğunu bir kez daha görüyoruz. Modelin Dacia yazılı yeni logosunun aydınlatma içerisine yerleştirilmiş olması, bizleri hayli heyecanlandırdı. Aynı zamanda Manifesto’nun ön, arka ve yan bölümünde hiç cam içermemesi araçta dikkat çeken detaylardan. Şimdi sıkı durun! Dacia Manifesto geri dönüştürülmüş plastikten imal edilmiş. Üstelik tüm bunlara ek olarak aracın çatısı da sökülebilir yapıda.

dacia manifesto iç

Dacia Manifesto İç Tasarım

Dış tasarımıyla olduğu kadar iç tasarımı ile de dikkat çeken bir araç olan Manifesto’da sade bir şekilde tasarlanmış küçük bir gösterge ekranı bulunuyor. Fakat bilgi-eğlence ekranı mevcut değil. Kullanıcılar bunun yerine orta konsola yerleştirilmiş olan bir bölmeye telefonlarını koyacaklar. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Dacia Manifesto’nun koltukları uyku tulumu olarak kullanılıp yıkanabiliyor.

Manifesto’nun motoru hakkında yetkililer henüz bir açıklamada bulunmadı. Ancak bizler aracın elektrik motoru ve çıkarılabilir batarya ile geleceğini biliyoruz. Dacia’nın arazi koşullarının farkında olması, çıkarılabilir batarya ile yedek batarya taşınmasına imkan tanımış olacak şekilde görünüyor.

Tam anlamıyla konsept bir araç olan Dacia Manifesto’nun üretim bandına çıkıp çıkmayacağına dair bir bilgiye sahip değiliz. Fakat aracın lastiklerinin havasız olması onu üretimden hayli uzaklaştırıyor diye düşünüyoruz.

Sıfır Km Dacia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here