Türk Otomotiv Sanayi ‘Automechanika’da 70 Ülke ile Buluştu

0
663
Türk Otomotiv Sanayi 'Automechanika'da 70 Ülke ile Buluştu

Türk otomotiv sanayi ‘Automechanika‘da 70 ülke ile buluştu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Frankfurt Fuarı’nda dünya otomotiv sanayisin ile bir araya geldi. Organizasyona tam 70 farklı ülkenin otomotiv sektörünün öncüleri katılım gösterdi. Konu hakkında OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik de açıklama yaptı. Çelik fuar hakkındaki düşüncelerini “Fuarda firmalar arası ikili görüşmelerin Avrupa’nın en büyük motorlu araçlar pazarına ev sahipliği yapan Almanya’ya yönelik hedeflerimize ulaşmaya katkı sunduğuna ve genel otomotiv ihracatımızı artırma noktasında önemli kazanımlar sağladığına inanıyoruz” şeklinde ifade etti.

Türk Otomotiv Sanayi Avrupa’da

Türk Otomotiv Sanayi 'Automechanika'da 70 Ülke ile Buluştu

13-17 Eylül tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleşen fuarda OİB Türkiye Tanıtım standı da yer alıyordu. Ayrıca Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ile Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel de fuarda yer aldı. Fuar katılımcılarından OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Fuarda Türk otomotiv ihracatçılarımız, Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği ve diğer bölge ülkelerinin firmalarıyla ikili görüşme gerçekleştirme fırsatı yakaladı. Fuarda firmalar arası ikili görüşmelerin Avrupa’nın en büyük motorlu araçlar pazarına ev sahipliği yapan Almanya’ya yönelik hedeflerimize ulaşmaya katkı sunduğuna ve genel otomotiv ihracatımızı artırma noktasında önemli kazanımlar sağladığına inanıyoruz. Automechanika Frankfurt, ayrıca Almanya ve diğer ülkeler için de Türkiye pazarı başta olmak üzere Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine ulaşmak için önemli bir fırsat yaratıyor” dedi.

Almanya’ya İhracatta İlk Sıra

Türk Otomotiv Sanayi 'Automechanika'da 70 Ülke ile Buluştu

Türk otomotiv sanayi Automechanika Frankfurt Fuar’ının gerçekleştiği Almanya ile ihracat ortağı. Uzun yıllardır Almanya Türkiye otomotiv sektörünün en büyük ihracat pazarı konumunda. Son olarak 2022’nin ilk yarısında Almanya, otomotiv endüstrisinin ihracatında ilk sırada yer aldı. İhracatın yüzde 14.5’luk payının sahibi olan Almanya 19 milyar 576 milyon dolar değerinde işlem gerçekleştirmiş. Bu fuarla birlikte tüm bu oranların daha da artması beklentiler arasında.

Sıfır KM Modeller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here