Volvo ücretli abonelik sistemi yakında başlayacak. Aslına bakarsak geçtiğimiz günlerde markanın Operasyon Direktörü Björn Annwall asla böyle bir planları olmadığını açıklamıştı. Yani Volvo’nun ücretli aboneliğe karşı olduğunu belirtmişti. Ayrıca eğer otomobillerin özellikleri için ödeme yapılması gerekiyorsa bunun sadece otomatik pilot gibi büyük yükseltmeler için yapılabileceğini belirtmişti. Fakat İsveçli firma üstünden çok zaman geçmeden bu sözünü unutmuş gibi duruyor. Aslına bakarsak bu durumu kimse yargılamıyor. Çünkü birçok büyük otomobil şirketi (BMW, Honda, Mercedes, Lexus, Toyota vb.) bu uygulamayı hayata geçirmişti. Buna göre firmalar, otomobillerde bulunan çeşitli özelliklerin kullanılması için ücretli abonelik sistemini aktifleştirmişti. Bu kapsamda ise sürücüler aylık veya yıllık ücretler karşılığında belirli paketleri satın alarak bu özelliklerini aktif edebilmekteydi. Bu kervana katılan son şirket ise Volvo oldu. Konu ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volvo Ücretli Abonelik Sistemi, EX90 İle Başlayacak

Volvo ücretli abonelik sistemi, EX90

BMW, Mercedes veya Toyota gibi büyük markaların ardından Volvo da ücretli abonelik sistemi çağını başlattığını duyurdu. Abonelik sistemini ise geçtiğimiz ay tanıttığı SUV modeli EX90 ile başlatacağını duyurdu. Duyurulan bu ücretli abonelik sistemine ise dijital hizmetler, navigasyon, ses içerikleri gibi hizmetlerin de dahil olacağı belirtiliyor. İsveçli üreticinin abonelik sistemi için planladığı şey ise hem müşteri deneyiminin iyileştirilmesi hem de ek gelir sağlanması. Diğer yandan ise söylentilere göre Volvo, bu sistem için Qualcomm Dijital Kokpit uygulamasını kullanacak.

Diğer yandan ise her ne kadar şirket, geçtiğimiz günlerde ücretli aboneliğe karşı olduğunu belirtse de bunun kaçınılmaz olduğunun farkına varmış gibi duruyor. Çünkü marka yöneticilerinden Martin Kristensson bu konuda yaptığı açıklamalarında bunu üstü kapalı olarak belirtti. Kristensson açıklamasında artık otomobillerin daha uzun ömürlü olmasından dolayı şirketin yazılım odaklı ek gelirler elde etmek için bu tarz bir hamle yaptığını ifade etti. Kristensson’un söylediklerine ek olarak ise bu tip sistemlerin marka sadakati oluşturmak için de kullanıldığını belirtelim.

Satılık Tüm Volvo Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here