Global araç pazarında önemli bir yere sahip olan Chery, geçtiğimiz yıl üç farklı SUV modeliyle Türkiye pazarına giriş yapacağını duyurmuştu. Biz de arabamcom olarak Chery test sürüşü etkinliğine katılarak ilerleyen günlerde ilgi odağı haline gelecek bu araçları deneme fırsatına sahip olduk. Chery Türkiye Deneyim Günleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modellerinin ön test sürüşünü gerçekleştirdik. Ortadoğu ve Batı Asya pazarlarında başarılı satış performansı sergileyen marka, AB pazarına resmi girişi için hazırlanıyor. Türkiye ise eşsiz konumu sebebiyle Chery’nin Avrupa pazarına geçişinde adeta bir köprü görevi görüyor. Buradan yola çıkan marka, 4 yıldır yaptığı pazar araştırmalarıyla müşterilerin beklentilerini analiz ediyor. Fizibilite çalışmaları sonucunda kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan üç yeni SUV modelinin, 2023 ilkbaharında yollarda olması bekleniyor. Markanın tasarım çizgisini incelemek ve birbirinden şık SUV modellerine daha yakından bakmak için Chery test sürüşü videomuza göz atabilirsiniz.

İlkbahardan itibaren satışa çıkacak Chery modelleri; OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve markanın amiral gemisi TIGGO 8 PRO olacak. SUV kategorisinde yer alan bu araçlar hem şehir içi hem de şehirler arası kullanıma uyum sağlayacak özelliklere sahip. Serideki OMODA 5 ve TIGGO 7 PRO modelleri, kompakt SUV segmentinde yer alıyor. Amiral gemisi olarak piyasaya çıkacak TIGGO 8 PRO ise D segmentinde yer alıyor. Yılın ortalarına doğru satışı yapılması planlanan bu üç model de ilk etapta 1.6 litre benzinli motor seçenekleriyle müşterilere sunulacak. Ancak 2024 yılıyla birlikte 7 ileri otomatik şanzımana sahip bu SUV’lar, hibrit ve elektrikli motorizasyonlu model versiyonlarıyla pazarda yer alacak.

Chery-Omoda-5

Chery’nin Cross tarzı ile SUV modeli: OMODA 5

Küresel çapta kullanıcı ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan OMODA 5, güvenlik noktasında markanın öne çıkan araçlarından. Euro NCAP güvenlik çarpışma testinden 5 Yıldız alan bu SUV modeli, etkileyici bir güvenlik performansına sahip. Yakın zamanda Türkiye pazarında satışa sunulacak bu araç, uluslararası pazarda ilgi gören modellerden. OMODA 5’in özenle tasarlanan gövde yapısı, yüksek dayanımlı çelikten üretiliyor. Böylece ana yapının %75’inde çelik kullanılıyor. Sürüş esnasında her türlü duruma hazırlıklı olabilmek için tasarlanan bu araç, 1800 Mpa’ya kadar olan basınçlara dayanabiliyor. Böylece yaşanan kazalarda genel yapı büyük ölçüde korunarak sürücü ve yolcuların güvenliği sağlanmaya çalışılıyor.

Küresel çapta farklı ortam ve yol koşullarındaki testlere tabi tutulan OMODA 5, yalnızca güçlü gövde tasarımıyla da kalmıyor. Bunun yanı sıra sürücü, yolcu, orta, yan ve yan perde hava yastıklarıyla 7 farklı noktadan donatılıyor. Böylece çarpışma anında tüm yolcular çepeçevre sarılmış oluyor. OMODA 5, Chery test sürüşü ve lansman etkinliklerinde teknik özellikleriyle katılımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Tatmin edici bir performans sunan bu araç, 1.6 TGDI motorla 145 kW güç ve 290 Nm maksimum tork kullanımı sunuyor. Getrag 7DCT şanzıman ile birlikte çalışan model, etkileyici bir motor-şanzıman kombinasyonuna sahip. Böylece 0-100 km/s hızlanmasını sadece 8 saniyede gerçekleştirebiliyor.

Chery TIGGO 7 PRO

Premium İç Donanıma Sahip TIGGO 7 PRO

Küresel çapta genç ve şehirli kullanıcıların tercihleri arasında yer alan TIGGO 7 PRO, önemli satış adetlerine ulan bir Chery modeli. Türkiye’deki müşterilerle bir araya gelmeye hazırlanan bu aracı, biz de Chery test sürüşü etkinliğinde yakından inceleme fırsatına sahip olduk. Markanın piyasa sunacağı bu premium SUV modeli, günlük kullanıma ihtiyaç duydunuz pek çok özelliğe sahip. Bunlar arasında yer alan HD geri görüş kamerası, işlerinizi epey kolaylaştıran unsurlardan. Aracın çevresini görünür kılmak içinse 360 derecelik panoramik görünüm sağlayan yüksek çözünürlüklü kamera kullanılıyor. Modelde yer alan üçlü ekran mimarisinde; 10,25 inçlik dokunmatik merkezi ekran, 12 inçlik LCD gösterge ekranı ve 8 inçlik dokunmatik LCD klima ekranı bulunuyor.

TIGGO 7 PRO’da bulunan kullanımı kolay arayüz 3 farklı tema alternatifine sahip. Bu sayede sürücüler, temalar arasında değişiklik yaparak kullanımlarını kişiselleştirebiliyor. Sizin için her ayrıntıyı düşünen Chery, bu modelinde evrensel bir kablosuz şarj alanına da yer veriyor. Böylece cep telefonunuzu şarjı bittiğinde, şarj kablonuzu unutmuş olsanız dahi telefonunuzu zahmetsizce şarj edebiliyorsunuz. Bu özelliklere ek olarak anahtarsız çalıştırma, katlanan yan aynalar ve tek tuşla giriş gibi avantajlı özellikler de mevcut. Teknik detaylara geldiğimizde ise aracın, elektronik şanzıman menzil seçme (ETRS) sistemi, elektronik park freni (EPB) ve AUTOHOLD işlevleriyle donatıldığını görüyoruz. Bu sayede hem kullanım hatalarını en aza indiriyor hem de premium araç hissini doyasıya yaşatıyor.

Chery TIGGO 8 PRO

Amiral Gemisi TIGGO 8 PRO

Orta hacimli 7 koltuklu SUV kategorisinde yer alan TIGGO 8 PRO, serinin en çok ilgi gören modellerinden. Şehir hayatının isteklerine cevap veren TIGGO 8 PRO, kaliteli bir iç mekan tasarımına sahip. Chery test sürüşünde de deneyimlediğimiz aracın tasarım ayrıntıları hem yalın hem de zarif olması açısından dikkat çekiyor. Kavisli yüzeylerinde lazer işlemeli detaylara yer verilen kabin, siyah ve kahverengiden oluşan çift renkli yapısıyla etkileyici bir atmosfer yaratıyor. Görselliği konforla bir araya getirmek içinse minderlerde çift dolgulu köpük işlemi ve konfor süngeri kullanılıyor. Tüm bunların yanı sıra sürücü koltuğunda, altı yönlü elektrikli ayar ve ısıtma-soğutma özelliklerine yer veriliyor. Böylece mevsimsel değişimlerden etkilenmeden sürüş keyfini doyasıya yaşayabiliyorsunuz.

TIGGO 7 PRO modelinde olduğu gibi bu araçta da 24,6 inçlik çift ekran ve 8 inçlik dokunmatik LCD klima ekranı ile üçlü ekran konsepti yer alıyor. Yeni nesil 4.0 ADAS sisteminin bulunduğu araç, bu modeli bir amiral gemisi haline getiren pek çok kullanışlı özelliğe sahip. Elektronik vites kolu, akıllı telefonlar için kablosuz şarj ve akıllı telefon unutma-hatırlatıcısı gibi teknolojik özellikler TIGGO 8 PRO’da karşımıza çıkıyor. Lüks tasarım ile üstün teknolojiyi harmanlayan yeni Chery modelleri, test sürüşü sonrası kendisinden söz ettirmeyi başarıyor. Bize de ilkbahar itibarıyla satışa çıkacak olan modelleri beklemek kalıyor.

Yakın zamanda büyük ses getireceğine inandığımız Chery modellerine ilişkin aktaracağımız detaylar bu kadardı. Eğer yazımızı beğendiyseniz araç piyasasında yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için haberler sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here