Toyota RAV4 Prime PHEV toplam emisyon açısından Tesla Model Y kadar çevreci olabilir mi? RAV4 Prime plug-in hibrit SUV çok sayıda iyi yorum alıyor. Ancak PHEV aktarma organları bir EV’den daha çevreci olabilir mi? Henüz değil, ama oldukça yakın!

CO2 Emisyonları Açısından Toyota RAV4 Prime PHEV

Engineering Explained, RAV4 Prime’ın ömrü boyunca CO2 emisyonları açısından bir Tesla ile eşleşip eşleşemeyeceğini anlamaya karar verdi. Cevaplaması şaşırtıcı derecede zor bir soru, ancak sunucu Jason Fenske bu konuda hesaplama yapmaktan fazlasıyla mutlu. Tahmin edebileceğiniz gibi, cevap neredeyse tamamen tek bir faktöre indirgeniyor: piller.

Elektrik motorları fevkalade verimli olsalar da, onları çalıştıran pillerin üretimi daha az verimlidir. Kullanışlı bir araba aküsünü oluşturan, bulunması zor malzemelerin çeşitliliğinin bir sonucu olarak, bunların yapımı arabanın geri kalanından daha karbonlu olabilir. İşte RAV4’ün erken bir liderlik yaptığı yer burasıdır.

CO2 Emisyonları Açısından Toyota RAV4 Prime PHEV

Bir Tesla’nın bataryası, RAV4’ün yaklaşık dört katı boyutundadır ve bu da onu üretirken meydana gelen karbon miktarını çok daha fazla hale getirir. Neyse ki Tesla, ömrü boyunca daha az emisyon üreterek bunu telafi ediyor.

Elektrik bedava değil, gaz da değil. İçten yanmalı bir motorun ürettiği emisyonların ötesinde, gaz üretimiyle ilişkili emisyonlar vardır. Sonuç olarak, bir Tesla, mevcut elektrik şebekesi karışımına göre yolda ilerlerken, içten yanmalı bir arabadan daha az kg CO2 yayar. Ancak RAV4 Prime’ın başka bir avantajı var. Pek çok kişinin işe gidip gelmesini kapsayan 68km’lik elektrikli menzili sayesinde, SUV düşünüldüğü kadar gaz kullanmıyor. Bu durumda emisyon açısından neredeyse dünyanın en iyisi konumunda.

CO2 Emisyonları Açısından Toyota RAV4 Prime PHEV

Sonuçta, RAV4 bir Tesla Model Y veya 3’e ayak uyduramaz ve diğer açılardan kıyaslanamaz. Tesla tarafından etki raporunda yayınlanan rakamları kullanan RAV4, 10 yıl boyunca Model 3’ten yaklaşık 8 ton daha fazla CO2 üretiyor. Öte yandan, Toyota’nın plug-in hibrit SUV’si de geleneksel içten yanmalı motorlu bir arabadan yaklaşık 25 ton daha az CO2 üretiyor (Toyota’nın pil üretiminin Tesla’nın ki kadar temiz olduğu varsayılarak), bu oldukça etkileyici.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here