Lucid Air Dream Edition; maksimum hız ve menzil seçeneği için bölünüyor. Lucid Air Dream Edition elektrikli sedanı rezerve edip etmemeye karar vermek zor bir karar olabilirdi. Hatta otomotiv üreticisi Mart 2021 sonu tüm Air Dream rezervasyonlarının dolduğunu bildirdi. Ancak şimdi yeni başlayan otomobil üreticisi bugün daha da zor bir seçimin geldiğini açıkladı. Tesla’nın Model S’si, Porsche’nin Taycan’ı ve Mercedes’in EQS’sine tamamen yeni bir elektrikli rakip. Ancak Lucid üretimi yeni rakip bir değil iki lansman konfigürasyonunda sunulacak. Bu da demek oluyor ki modellerin ilk alıcıları kendileri için en önemlisinin tam güç mü yoksa maksimum menzil mi olduğuna karar vermesi gerekiyor.

Lucid Air Dream Edition; Maksimum Hız ve Menzil Seçeneği

2021 Air Dream Edition, Lucid Motors’un üretime giren ilk ve en sınırlı sayıda otomobili olacak. İlk üretimler pahalı olsa bile EV için rezervasyon noktalarının tamamı şuan için doludur. Ancak otomobil üreticisinin bundan sonra gelen hız ve menzil seçeneği modelleri biraz daha ucuzdur.

Lucid Air Dream Edition Performance

Yine de, ilk Lucid Air’i istiyorsanız, bir Dream Edition’a ihtiyacınız var. Ayrıca şimdi aralarından seçim yapabileceğiniz daha ucuz iki varyant olacak. Air Dream Edition Performance, bu çiftin en güçlü modeli olacak. Lucid, Performance’nin 1111 beygir gücünde bir güç aktarma organına sahip olacağını söylüyor. Ayrıca modelin “hız ve ivme için optimize edilmiş” olduğunu ekliyor.

Lucid Air Dream Edition; Maksimum Hız ve Menzil Seçeneği

Air Dream Edition Performance’nin 1000 Nm’den fazla torku sayesinde, araç 2,5 saniyenin altında 0-96.5 km / saat ‘e ulaşacak. Bu diğer modellere kıyasla oldukça iyi bir sonuç. Lucid iç mekan kalitesi gibi performans konusunda iddialı bir duruş sergiliyor. Performance maksimum 270 km hıza ulaşıyor. Ayrıca modelde 21 inç jantlar, Pirelli P-Zero 245/35 ön lastikler ve 265/35 arka lastiklerle standart olacak.

Lucid Air Dream Edition Series

Bu arada Air Dream Edition Series, pillerden daha fazlasını elde etmek için bu tam hızın birazını değiştirecek. Model hala etkileyici bir 933 beygir gücüne ve 1000 Nm’den fazla torka sahip olacak. Ancak bunun yerine 0-96.5 km / saat hıza 2,7 saniyede ulaşacak. En yüksek hız ise hala 270 km olacak.

Lucid Air Dream Edition; Maksimum Hız ve Menzil Seçeneği

Ancak Lucid yalnızca hıza odaklanmak yerine menzile de öncelik verir. Aktarma organları ayarı ve standart 19 inç 245/45 Pirelli P-Zero kauçuğu sayesinde Lucid, tam şarjla 805 kilometreden fazla sürüş hedefliyor. Modelin EPA testi henüz tamamlanmadı. Ancak otomobil üreticisi, iki Dream Edition Range otomobilinin sırasıyla 765 ve 832 kilometrelik bir gerçek dünya menzili vaat ettiğini gösteren son Motor Trend testlerine işaret ediyor. Bu menziller elektrikli otomobiller için sektörün gelişimine yönelik büyük bir işarettir. Aynı menzil gelişimini Mercedes EQS, Tesla Model S ve benzeri yeni model araçlarda gözlemleyebiliriz.

Maksimum Hız ve Menzil Arasındaki İlişki

Hıza odaklanmanın Dream Edition Performance’ı nasıl etkileyeceği bu noktada belirsiz. Ancak bildiğimiz bir şey var, o da hız kesinlikle genel menzilin düşmanıdır. Lucid’in Dream Edition için 1000’den fazla beygir gücü taahhüdünü yerine getirmek için en pahalı modeli iki odak alanına ayırması gerekmesi şaşırtıcı değildir.

Aksi takdirde, uzun bir süredir beklenen genel olarak Lucid Air deneyimi aynı olacaktır. Ayrıca hem maksimum hız hem de maksimum menzil araçlarında ortak olacak olan birçok nokta var.

Örneğin her iki versiyon da elektrikli dört tekerlekten çekiş için çift motorludur.  Ve her ikisinde de Dolby Atmos ses dahil olmak üzere çok sayıda gadget’ın bulunduğu cömert bir şekilde donatılmış bir kabin bulunur. Her ikisi de Amerika Birleşik Devletlerinde aynı fiyatla 169.000 $ olarak satışa sunulacak.

Lucid, Lucid Air Dream Edition için teslimatlarının 2021’den daha sonra başlayacağını söyledi. Aslında daha fazla menzil olarak öngörülen 832 km olan ve 139,00 $ fiyat etiketi olan Lucid Air Grand Touring, bundan kısa bir süre sonra üretime başlayacak. Otomobil üreticisi, bu model için rezervasyonların hala açık olduğunu iddia ediyor. EV’nin en uygun fiyatlı versiyonu olan Lucid Air Pure’un ise 80 bin doların altında başlaması bekleniyor. Lucid de diğer otomobil üreticileri gibi şimdilerde oldukça rağbet gören elektrikli SUV’ye de yönelecek. Ve marka ikinci modeli olan elektrikli bir SUV üzerinde çalışmalara başladı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here