2025’e Kadar Satışa Sunulacak Araba Modelleri

0
2167

2025’e Kadar Satışa Sunulacak Araba Modelleri… Yıllardır içten yanmalı motor üreten otomobil üreticileri, yönlerini yüzde yüz elektrikle çalışan araba üretimine çevirmektedir. Ayrıca otomobil üreticilerinin elektrikli otomobillere yönelik tutumlarını yumuşatmasıyla birlikte süper otomobillerin geleceği heyecan verici görünmektedir. Otomotiv üreticileri ve  teknolojik gelişmeleri, yeniliklerin etkisinde ilerlemektedir. Ayrıca toplumların tutumları, otomobil endüstrisini etkilemektedir. Dinamik tüketici ihtiyaçları ile birlikte çalışan bu güçler, bir asırdan fazla bir süredir otomobil endüstrisini şekillendirmektedir. Gelecekte de bunu yapmaya devam edecektir. Süper otomobillerin geleceğini şekillendiren en büyük faktörlerden biri de son zamanlarda elektrifikasyona ve bununla ilgili uzmanlığa yönelik eğilimdir.

Geleneksel olarak içten yanmalı motorlardan yana olan otomobil üreticileri, duruşlarını yumuşatmaktadır. Elektrikli veya hibrit güç aktarma organları ile fırsatlarını geliştirmektedir. 2025’e Kadar Satışa Sunulacak Araba Modelleri kesin olarak karşımıza çıkacağı belli olmasa da şimdiden heyecan vermektedir.

2024 Aston Martin Vanquish2025e Kadar Satışa Sunulacak Araba Modelleri

İkinci nesil Vanquish modelleri, 2018’de emekliye ayrılmıştır. Fakat otomobil üreticisinin henüz “Vanquish” modeli ile işinin bitmediği açıktır. Bu yüzden 2020 yılında Aston Martin,  üçüncü nesil Vanquish’i duyurdu. İddialara göre bu aracın 2024 yılında satışa çıkması planlanmaktadır. Bu sefer otomobil tamamen yeni bir tasarıma sahip olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca bir hiper otomobil olarak pazarlanacak. Aston Martin, yeni otomobil için ortadan motor düzenine geçecek. Hibrit bir V6 ünitesi olan güç aktarma organının 700 HP’ye kadar çıkması bekleniyor. Mevcut görüntüler, yakında çıkacak Valhalla ve Valkyrie hiper arabalarına benzer bir tasarıma sahip aerodinamiğe öncelik veren bir araba gösteriyor.

Maserati MC20 EV2025e Kadar Satışa Sunulacak Araba Modelleri

Maserati, kendisini sıkışık bir süper otomobil alanında daha rekabetçi olmak için konumlandırırken yeni nesil süper otomobilinin örtüsünü kaldırdığında otomobil dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken MC20 EV, iddialara göre 0’dan 100 kilometre hıza 2,9 saniyede ulaşmaktadır. Ayrıca çift turbo şarjlı bir V6’ya sahiptir. Elektrikli araç varyantının, 2022’de veya 2023’ün başlarında piyasaya çıkması beklenmektedir.

Tesla Roadster

Tesla Roadster ilk olarak 2017’de duyuruldu. Fakat üretim zaman çizelgeleri çeşitli nedenlerle sürekli olarak değiştirildi. Yeni tarih 2022 ve Tesla bunu takip ederse 0’dan 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaşan bir arabayı satışa sunmuş olacak. Rimac Nevera, Lotus Evija ve Pininfarina Battista gibi rakiplerle aynı seviyeye gelmektedir.

Mercedes-AMG ONE2025e Kadar Satışa Sunulacak Araba Modelleri

Alman otomobil üreticisi, bu hiper otomobili duyurduğunda kesinlikle bugüne kadar olan en iddialı görevlerinden birini üstlenmiştir. Bunun en önemli sebebi; F1 güç aktarma organını sokakta yasal bir arabada kullanmak için dönüştürmek asla kolay bir iş olmayacak olmasıdır. Ayrıca farklı bir güç aktarma organı kullanması, üretim sürecinin neden gecikmeye uğradığını gösterdi. Mercedes-AMG One kısa süre önce Nurburgring’de test edilirken fark edildi. Böylece şanslı müşterilerin arabalarını bir an önce teslim alacaklarına dair gerçek bir umut varken büyük engeller artık çözülmüş gibi görünmektedir.

Lotus Emira

Ocak 2021’de Lotus, mevcut spor otomobil serisini ortadan kaldıracağına ve markayı geleceğe taşımak için yeni bir elektrikli otomobil serisiyle değiştireceğine dair söylentileri doğruladı. Giriş seviyesi Emira modelleri, 360 beygirlik turbo şarjlı 4 silindire sahip olacak. Fakat 400 beygirlik süper şarjlı V6 motora sahip daha güçlü bir varyant modeli de satışa sunulacaktır. Tasarım olarak gayet kompakt bir spor otomobili olan Emira, Lotus’un satışa sunduğu en iyi arabalardan biri olacaktır. Gerek teknik gerek tasarımı ile rakiplerinin ötesine geçmeyi planlamaktadır.

Estrema Fulminea

Fulminea, yeni bir İtalyan şirketinin ürünüdür. Otomobil üreticisinin sağladığı bilgiler dışında otomobil hakkında çok az şey bilinmektedir. 2.000 hp’nin üzerinde güç üreteceği ve 10 saniyeden daha kısa sürede 321 km/s hıza çıkabileceği bildiriliyor. Her şey şu anda biraz zor görünüyor. Fulminea kesinlikle ilginç bir fikir ve şirket sözünü tutabilirse 2023 çıkış tarihi için belirlenen araba, hiper-EV pazarında gerçek bir rakip olacaktır. Tasarım olarak listemizdeki en iyi araba modellerinden biri olan Estrema Fulminea, 2023  yılının gözde spor otomobil modellerinden biri olacaktır. Ayrıca satışa sunulacağı yıla kadar değişen birçok farklı tasarımı ve özelliği, satışa sunulduğu yılki rakiplerine göz dağı verecektir. İtalyan üretici Ferrari’nin tasarımına yakınlık gösteren Fulminea, sahip olduğu motoru ile ön plana çıkmaktadır. İtalyan markasının satışa sunacağı Fulminea’nın jant tasarımı da dikkatleri üzerine çekmektedir.

İkinci El Güncel Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here