Genel Bakış; 2022 Mercedes-AMG SL Class

Orijinal 300SL Gullwing’e kadar uzanan bir mirasa sahip olan 2022 Mercedes-AMG SL Class, gerçek bir otomotiv simgesidir. Mercedes 2021 sonlarında 2022 modeli olarak piyasaya sürülecek tamamen yeni bir SL sınıfı üzerinde çalışıyor. Yeni SL sınıfı, Mercedes-AMG GT spor otomobille bir platformu paylaşacak, bu nedenle performans ve kullanım farklılaştı. Şimdiye kadar ayrıntılar az, ancak hem altı hem de sekiz silindirli motor seçenekleri sunulacağını tahmin ediyoruz. Lüks ve teknoloji ağırlıklı bir kabin ve son neslin elektrikli üstü kapalı tavanı yerine katlanabilir bir kumaş tavan bekliyoruz.

Mercedes-AMG’nin ikonik SL sınıfı, kısa bir aradan sonra 2022 için tamamen yeni olacak. Yeni SL’nin yakında piyasaya çıkmasını ve 2021’in sonundan önce satışa sunulmasını bekliyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Mercedes, diğer performans araçlarından 2022 SL Class için iki güç aktarma organı ödünç almasını bekliyoruz. SL 43 ve SL 53’ün her ikisi de muhtemelen turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı motorla çalıştırılacak. Daha güçlü SL63’ün ise çift turbo 4.0’ı kullanması bekleniyor. Mercedes, dokuz vitesli bir otomatik buradaki tek şanzıman seçeneği olacak. Ancak Mercedes bir seçenek olarak dört tekerlekten çekiş sisteminin sunulacağını söyledi. Bu tür güç aktarma organları, yeniden canlandırılan SL sınıfının, her ikisi de güçlü V-8 motorlarla ve Porsche 911 gibi daha sportif rakiplerle sunulan BMW 8 serisi ve Lexus LC’nin dönüştürülebilir versiyonlarını almasına olanak tanıyacak.

2022 Mercedes-AMG SL Class; Bilinen Bazı Özellikleri

İç Mekan, Konfor ve Kargo

Şimdiye kadar, yeni SL sınıfının kabini hakkında çok az ayrıntıya sahibiz. Ancak bir Mercedes olduğu göz önüne alındığında, gerçek deri, ahşap ve metal süslemeler ve Alman otomobil üreticisinin kullanabileceği her türlü teknolojiyle donatılacağını varsayabiliriz. SL sınıfı, iki kapılı bir dönüştürülebilir olarak kalacak. Son neslin karmaşık katlanır üstü kapalı tavanı yerine, ağırlık ve kargo alanından tasarruf etmek için kumaş bir tavan kullanılacak. Yine de geniş bir bagaj beklemeyin.

2022 Mercedes-AMG SL Class; Bilgi-Eğlence ve Bağlantı Sistemi

Mercedes’in yeni MBUX bilgi-eğlence sisteminin bir versiyonunu yeni SL sınıfında mevcut. Sistemin “Hey Mercedes” sanal asistanı ve büyük bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence ekranı var. Orta konsolda dijital bir gösterge ekranı ve yedek bir tıklama tekeri veya dokunmatik yüzey gibi özelliklere de yer verilmiş. Navigasyon muhtemelen standart olacak ve hem Apple CarPlay hem de Android Auto’nun yanı sıra bir Wi-Fi erişim noktası bekliyoruz. SL’nin mevcut bilgi-eğlence ve bağlantı özellikleri hakkında daha fazla ayrıntı, otomobil resmi olarak tanıtıldığında ortaya çıkacak.

2022 Mercedes-AMG SL Class; Bilinen Bazı Özellikleri

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Mercedes-AMG, mevcut sürücü destek özellikleri hakkında herhangi bir bilgi yayınlamadı, ancak en iyi ve en modern teknolojinin 2022 SL sınıfına girmesini bekliyoruz. Temel güvenlik özellikleri yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme, şerit takip asistanlı standart şeritten ayrılma uyarısı ve yarı otonom sürüş modu ile mevcut uyarlanabilir hız sabitleyiciden oluşmaktadır.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here