Nissan elektrikli pick-up modeli üretmeyi planlıyor. Haberlere göre şirket, ABD pazarı için küçük bir elektrikli pick-up üretmeyi planlıyor. Şirketin ABD pazarı için ürettiği Titan modeli pek tutulmadı. Bu sebepten de Nissan, Titan modelinin üretimi durdurmayı düşünüyor. Bu model yerineyse yeni ve küçük bir elektrikli pick-up üretmeyi planlıyor. Böylece şirket, ABD için yalnızca Titan’ın kaçınılmaz ölümünü telafi etmeye yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda yeni müşteri türlerine de hitap edebilecek. Bu konuda şirket yöneticilerinden de bazı açıklamalar geldi. Şimdi lafı fazla uzatmadan sizler için derlediğimiz tüm detaylara ve açıklamalara bir göz atalım.

Nissan Elektrikli Pick-up Modeli ile ABD Satışlarını Toparlamak İstiyor

Nissan ABD pazarı için ürettiği Titan modelinin satışlarından memnun değil. Bu sebepten bu modelin üretimini durdurmayı düşünüyor. Şirket hem bu model yerine geçebilecek hem de yeni müşterilere hitap edebilecek küçük bir elektrikli pick-up modeli çıkarmayı düşünüyor. Bu konuda Nissan Bayi Danışma Kurulu başkanı Tyler Slade de bazı açıklamalar yaptı. Slade, şirketin orta boy bir elektrikli kamyon yapmayı istediğini doğruladı. Ayrıca Nissan’ın Frontier modeline benzer bir EV pick-up üretmesinin mantıklı olacağını da söyledi. Çünkü şirkete, orta boy bir elektrikli kamyon modelinin Titan modelinden çok daha fazla satacağı düşüncesi oldukça mantıklı geliyor. Diğer yandan ise Ford F-150 Lightning ve Rivian R1T gibi tam boyutlu elektrikli kamyonlar pazarda mevcut durumda. Fakat şu anda tam elektrikli kompakt veya orta boy seçenekler pazarda mevcut değil.

Genel olarak satışlara baktığımızda ise Frontier modeli Titan’a kıyasla oldukça iyi durumda. Hatta modelin, en çok satan 10 araç sıralamasında bile bulunduğunu görüyoruz. Bu durum ise küçük boy bir Nissan elektrikli pick-up modelinin de piyasada tutulabileceği düşüncesini destekliyor. Ayrıca araç eğer ki küçük boyutta yapılırsa Avrupa pazarında bile satışa çıkabilir. Modelin nasıl görüneceği veya piyasaya çıkış tarihi konusunda ise bir şey söylemek henüz mümkün değil. Fakat şirketin, geçen yıl gösterdiği Surf-Out konseptiyle bu tip bir modelin nasıl görünebileceğini açıkça gösterdiğini düşünüyoruz. Buna baktığımızda ise bu pick-up modelinin kesinlikle futüristik bir yapıya sahip olabileceğini söyleyebiliriz. Peki siz Nissan elektrikli pick-up modeli hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce nasıl bir görünüme sahip olacak?

Satılık Tüm Nissan Pickup Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here