Aston Martin 110. yıl dönümü için bir yıl boyunca devam edecek bir kutlama yapacak. Kutlamalar esnasında özel modelinin de lansmanı olacak.

Aston Martin 110. Yıl Dönümü Kutlamalarla Geçecek

Daha önce değindiğimiz gibi Aston Martin 1 yıl sürecek kutlamalara ev sahipliği yapacak. Bu kutlamalar da Intensity: 110 yıl Yapım aşamasında isimli pek çok etkinlik de yer alacak.

Bunun yanı sıra bu kutlamalar sırasında Silverstone da Britanya Grand Prix’i olacak. Ayrıca Goodwood Hız Festivali, Pebble Beach Concours d’Elegence gibi pek çok etkinlik de bu kutlamalara renk katacak. Aston Martin bu kutlamalar esnasında adını otomotiv dünyasına yazdırmak istiyor.

Aston Martin 110. Yıl

Aston Martinin geçmişinde James Bond’un kullanmış olduğu pek çok araç var. Ancak en çok dikkat çeken aracı Aston Martin DB5 olacak.

Aston Martin’i, Robert Bamford ve Lionel Martin ortak olarak kurdu. Bu kuruluşun üzerinden tam 110 sene geçti. Firma ilk olarak Londra da Henniker Mews de küçük bir atölyede işlerini kurdu ve bugünlere geldi.

Aston Martin Valkyrie ve Razor Blade Karşılaşması

Firma yeni özel aracında tasarım ve mühendisliğin sınırlarını zorladı. Bu alanda sınırları nasıl zorladığın göstermek için de eski ve yeni araçlarını bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında bir araya gelen araçlardan en eskisi 1923 model Razor Blade. En yeni model ise 2022 Model Aston Martin Valkyrie oldu.

2022 model Aston Martin Valkyrie, firmanın 1923 yılında rekor kıran atası tarafından karşılandı.

Aston Martin 110. Yıl

Razor Blade aerodinamik göz önüne alınarak tasarlanan ilk otomobillerden biri. Bu araç firmanın TT1 yarış aracıyla Grand Prix de yer aldıktan bir yıl sonra 1923 de Brooklands de pek çok sınıf rekoru da kırmıştı.

Firma bu karşılaşmadan sonra 2022 model Valkyrie hakkında şunları söyledi:

“Valkyrie, 100 yılı aşkın bir süredir devam eden gelişimi ve yollara taşınan F1 mühendislik bilgisini temsil ediyor.”

Aston Martin Gelecek Planları ve 110. Yıl Özel Aracı Ne Zaman Tanıtılacak?

Aston Martin’in yeni 110. yıl dönüm özel aracı sınırlı bir sayıda olacak. 2023 yılının sonunda ise bu aracın tanıtımı gerçekleşecek. Firma kutlamalar kapsamında ayrıca Aston Martin DBS 770 Ultimate aracını da güncelleştirmeye hazırlanıyor.

Aston Martin

Firma için 2023 yılı spor otomobillerini tanıtacağı bir yıl olacak. Bu yıl içerisinde Aston Martin imzalı pek çok araç görme şansımız olacak. Firma için bir yıl sürecek 110. yıl dönümü kutlamaları markayı insanların hafızasında canlı tutmak için yapılmakta. Çünkü firma şu an için nakit sıkıntısı yaşıyor.

Sektör kaynakları hiçbir özel sürümün bu nakit sıkıntısını çözeceğini düşünmüyor. Bunun yanı sıra sektör kaynakları firmanın bu sıkıntıyı çözmek için yeni bir ortak bulmaya çalıştığını da ifade ediyor.

Aston Martin’in Yeni Logosuna da Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here