İngiliz Araba Markaları – 1

0
7549
ingiliz araba markaları

İngiliz arabaları her zaman daha gizemli olmuştur. Yolda çevirip soracağanız herhangi biri Alman veya Fransız otomobillerini kolaylıkla sayabilir. Fakat İngiliz otomobilleri genellikle lüks araçlardan oluştuğundan sadece meraklıları bilmektedir. Bu yüzden sizler için İngiliz araba markaları serimizi oluşturduk.

İngiliz Araba Markaları

1Mini

Mini, tüm dünyada hayranları olan çok şık ve trend bir İngiliz otomobil markasıdır. Küçük ve zarif otomobil olarak tüm dünyada herkes tarafından ilgi çekti. Mini’nin performans modelleri, İngiliz yarış idolü John Cooper’ın onuruna ‘Cooper’ adını aldı. 

1994 yılında Mini markası BMW tarafından satın alındı. 2001 yılında, Alman şirketi Mini Hatch / Hardtop, Clubman, Convertible, Countryman, Roadster ve diğerleri gibi modelleri içeren yeni bir üretim hattı başlattı.

2Aston Martin

Resmi adı Aston Martin Lagonda Limited olan Aston Martin, lüks spor otomobiller ve büyük tur arabalarında uzmanlaşmış ünlü bir İngiliz otomobil üreticisidir. Lionel Martin ve Robert Bamford tarafından 1913 yılında kuruldu. Ancak ‘Aston Martin’ adı Lionel Martin’in Aston Hill Climb’de özel bir otomobili başarıyla yarışmasından bir yıl sonra tescil edildi.

Aston Martin, 1922’de prestijli Fransız Grand Prix’sinde yarışan iki otomobille uluslararası sahneye giriş yaptı. O zamandan beri, marka çok çeşitli üst düzey spor otomobiller sunarak konumunu güvence altına aldı. İşletme, 1947’de İngiliz sanayici Sir David Brown’un Aston Martin’i satın almasıyla hızla yükseldi. 1950’lerde şirket elit touring arabaları üretmeye başladı ve marka, James Bond’un devamı niteliğindeki ‘Goldfinger’da DB5 modelinin ekranlarda görünmesi ile milyonlarca kişinin gönlünü kazandı.

3McLaren

McLaren Automotive, Ron Dennis tarafından 1989 yılında kurulan İngiliz yüksek performanslı otomobil üreticisidir. Hayatını araba yarışına ve dünyanın en hızlı ve en hızlı hızlanan arabalarını yapmaya adayan efsanevi Bruce McLaren’in adını taşıyor.

McLaren Automotive, en başından beri dünyanın en iyi yarış arabasını yaratma fikrini sürdürdü. Sonunda 1992’de McLaren F1’i tanıtarak hedefe ulaştılar. Dünyanın karbon şasili ilk yarış otomobili oldu ve 0’dan 97 km/saate sadece 3 saniyede hızlanma özelliği ile herkesi şaşırttı.

McLaren Automotive günümüzde farklı ülkelerde 50’den fazla bayiden oluşan geniş bir ağ aracılığıyla temsil edilmektedir. Markanın İngiltere Surrey, Woking’de birinci sınıf bir McLaren Üretim Merkezi bulunuyor.

4Jaguar

Jaguar, Jaguar Land Rover tarafından üretilen lüks bir otomobil markasıdır. Jaguar 1935’ten beri yol sahnesinde adından söz ettirmekte. Ancak üreticinin kendisi – Swallow Sidecar Company – çok daha erken (1922’de) ortaya çıkmıştı.

Jaguar markası 1950’lerde beş büyük Le Mans 24 Saat zaferinin ardından başarı ile taçlandı. Bununla birlikte şirket, tarihi boyunca aralarında British Motor Corporation, British Leyland ve Ford da dahil olmak üzere birçok kez el değiştirdi.

Marka, 2008’den beri Hintli Tata Motors şirketine aittir. Jaguar, seçkin ve pazar payını büyüten bir İngiliz otomobil şirketidir. İngiltere Kraliyet ailesi ve başbakanı için de özel otomobiller üretmesi şaşırtıcı değil.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here