Alfa Romeo Stelvio: Boyutları Ve Özellikleri

0
3568
Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio, İtalyan üreticinin tarihindeki önemli bir modeli temsil ediyor. Aslında, üreticinin hizmet alanını genişleten ve giderek artan bir şekilde “yüksek tekerlek” modellerini seçmeye meyilli müşterilerin zevklerine yanıt veren Alfa Romeo’nun ilk SUV’si.

Stelvio SUV, sportiflik kartını oynayarak, piyasaya kesin olarak rekabetçi şekilde girecek. SUV bir arabadan beklenmeyecek bir sürüş hissi vereceğinden şüphe yok.

İşte Alfa Romeo Stelvio:

 Veri Sayfası
 koltukların sayısı 5
 Gövde 525 litre
 Güç kaynakları Benzin / Dizel
 Sınıf Euro 6D
 Cv / kW (itibaren) 160/118

 

Boyutları

Alfa Romeo Stelvio “Giorgio” adlı platformda doğdu. Sedan model olan Giulia için de kullanılan bu platform sedan araca göre 22 cm daha yüksek süspansiyon sağlıyor ve asfalttan daha uzak olmasını sağlıyor. Stelvio’nun boyutları rakiplerine kıyasla çok etkileyici diyemeyiz fakat tasarım bu “kompaktlıktan” yararlanıyor.

İtalyan SUV, 4,68 metre uzunluğunda, 1,90 metre genişliğindedir. Önde-arkada azaltılmış çıkıntılar ve motorun sağladığı güçlü performansla uygun olan sportif eğimli bir arka cam ile karakterize edilmiş. ve çerçeveden. Stelvio’nun cinsinden bagaj kapasitesi 525 litre.

Boyutlar
Uzunluk 4.690 mm
Genişlik 1.900 mm
Yükseklik 1.670 mm
Adım 2.818 mm

 

Alfa Romeo Stelvio: İç Mekan

Stelvio SUV’nin içi, Giulia ile halihazırda benimsenen tasarımı takip ediyor. Sürücü koltuğu, sedan ile karşılaştırıldığında 19 santimetre yüksekte. Düzleştirilmiş bir alt kısım ve üç kollu direksiyon simidi ve bu simidin üzerinde hız sabitleme, yokuş aşağı hız kontrolü ve ses sistemini yönetmek için düğmeler mevcut.

Alfa Romeo Stelvio İÇ

Gösterge panelinin merkezine bilgi-eğlence sistemi hakim. Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu bir 8.8” monitöre sahip. Klima sistemi kontrollerine ek olarak 8, 10 veya 14 hoparlörle donatılabilen güçlü bir ses sistemi mevcut. Koltuk döşemeleri mükemmel kalitede. Gösterge paneli ahşap döşeme ile donatılabilir. Hem ön hem de arka koltuklar için eşit olarak dağıtılmış çok sayıda eşya bölmesi ve USB soketleri var.

Ayrıca, Model 2021 ile mevcut sürüş destek sistemlerinin listesi zenginleştirildi.

Alfa Romeo Stelvio: Dış Görünüm

Stelvio’nun ayırt edici özelliği şüphesiz ön kısmı. Farların tasarımı, klasik rozet ve yanlarındaki hava girişleri artık Alfa Romeo tasarımının ayırt edici bir özelliği. Diğer Alfa Romeo modelleri ile olan aile bağı hissi hemen fark ediliyor. Alfa Romeo SUV’nin tasarımı hızlı, agresif ve dinamik. Kaputun hatları gergin, doğrudan merkezi siperlerden başlıyor ve ardından genişleyip ön sütunlar ile birleşirken, yandan görünümde tabandaki ve yan tarafın üst kısmındaki çıkıntılar büyüleyici bir sentez yaratıyor.

Teknik Özellikler Ve Motor

Stelvio’nun motorları yelpazesinde benzinli ve dizel modeller bulunuyor. 2.0 Turbo benzin, 200, 250 ve 280 HP olmak üzere üç farklı güç seviyesinde sunulmaktadır.

Ayrıca, Alfa Romeo Stelvio’yu gerçek bir süper otomobile dönüştürebilen Quadrifoglio versiyonuna adanmış 510 HP 3.0 V6 seçeneği de mevcut.

Dizel motorlara gelince, mevcut tek motor 160, 190 ve 210 hp varyantlarıyla 2.2 litrelik motor seçeneği.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here