Volkswagen Grubu MQB+ mimarisini yatırım hedefi olarak belirledi. Şirket şu anda bünyesinde birçok elektrikli otomobile sahip. Bünyesinde tam 12 otomobil üreticisi bulunan grup bu konuda Tesla ile rekabet etmek istiyor. Bunun için de bu ay şirketten 2026 yılında MQB+ teknolojisinin kullanılacağı hakkında açıklama yapıldı. Buna göre VW Grubu, yüksek sürüş menzili, daha hızlı şarj özellikleri sunan MQB+ mimarisiyle birlikte elektrikli yüzyılının öncüsü olmak istiyor. Şirketin bu mimari için henüz ne kadarlık bir yatırım yapacağı açıklanmadı. Fakat söylentilere göre toplam rakam 1.5 milyar euro civarına mal olabilir. VW Grubunun şu anda kullandığı MEB mimarisi üzerinde üretilen ilk otomobil ise 2019 yılında VW ID3 compact modeli olmuştu. Bu platform elektrikli otomobiller için inşa edilmiş ilk otomobil platformu olmuştu. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volkswagen Grubu MQB+ Platformu İle Rakiplerini Geçmeyi Planlıyor

Volkswagen Grubu 2026 yılında MQB+ platformuna geçiş yapacağını açıkladı. Bunun asıl sebebi ise şirketin rakiplerinin gerisinde kalmama isteği. Çünkü şirketin 2019 yılından itibaren kullandığı MEB platformu her ne kadar döneminde büyük başarı yakalasa da şu anda geride kalmış gibi gözüküyor. Çünkü Hyundai, Tesla ve Çin’deki birçok yerel otomobil üreticisi burada üretilen otomobillerden daha rekabetçi modeller üretmeyi başardı. MEB mimarisi özellikle şarj hızı, maliyet ve batarya paketlemesi gibi konularda geride kalmış durumda. Bu konuda ise ilk girişim aslında MQB+ platformu değil. Şirket, MEB+ mimarisi ile yeni bir pil paketini hayata geçirdi. Bu yeni batarya düzenekleri Salzgitter, Almanya’da bulunan yeni fabrikada üretilecek. Şirketin asıl amacı ise batarya paketlerinin maliyetlerini azaltabilmek. Bu maliyetlerin yarı yarıya azalması halinde daha uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üretilebilecek. Bu sayede de VW Grup, özellikle fiyat konusunda daha rekabetçi duruma gelecek.

Volkswagen Grubu MQB+

Volkswagen Grubu MQB+ platformuna geçene kadar MEB ürün gamının da 10 adet yeni modelle genişletileceğini açıkladı. Bunlar arasında ise 25.000 euro civarı fiyatıyla yeni bir kompakt elektrikli otomobil de bulunuyor. Buna göre şirketin rakiplerine oranla daha ucuz otomobiller üreteceği günler yaklaşmış durumda.

Satılık Tüm VW Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here