Kanada’da elektrikli araç geçiş tarihini açıkladı. Buna göre ülkede 2026 yılından itibaren bayilerde satılan araçların 5’te 1’i elektrikli olmak zorunda olacak. Bunun ardından ise 2035 yılında ülke tamamen elektrikliye geçiş yapacak. Bunun sebebi olarak ise tek amaç sera  gazını azaltmak ve zararlı etkilerinden korunmak. Avrupa’da birçok ülkede de bu gibi bir hazırlık bulunuyor. Kaldı ki AB zaten 2035 yılından itibaren tamamen elektrikli araçlara geçilmesini istiyor. Fakat ülkelerin bu konudaki kararları ve uygulamaları nasıl olacak bunu zaman gösterecek. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elektrikli Araçlara Geçiş Beklenenden Daha Yavaş Olabilir

Kanada, elektrikli araçlara geçiş için tarihi verdi. Bu kararın ilk aşaması 2026 yılında uygulanmaya başlanacak ve buna göre bayilerde satılan araçların 5’te 1’i elektrikli araç olacak. Bu ilk aşamanın sonucu olarak ise ülkede 2030 yılına kadar tüm araç satışların yüzde 60’ını elektrikli araçların oluşturması planlanıyor. Bu düzenlemeye uymayan bayilere ise Çevre Koruma Yasası gereği cezalar kesilecek. Bunun ardından ise 2035 yılında ülkede tam olarak elektrikliye geçiş yaşanacak. 2035 yılından sonra ülkede elektrikli araç harici başka bir aracın satışı yapılamayacak. Elektrikli araçlara geçiş için yayınlanacak bu resmi yasanın ise 30 Aralık tarihinde yayınlanması bekleniyor. Bu sayede ülke, egzoz azaltma planının ilk büyük düzenlemesini uygulamaya koymuş olacak.

Elektrikli araçlara geçiş

Kanada, binek araçlarda egzoz oranını azaltmanın kendisi için çok önemli olduğunu vurguluyor. Çünkü binek araçlar, ülkedeki toplam araç emisyonunun yarısını ve ülkedeki toplam emisyonun ise %10’unu oluşturuyor. Bu konuda düzenlemelere ihtiyaç duyan ülke, elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak için böyle bir yol seçti. Fakat bu geçiş beklendiği kadar kolay olmayabilir. Çünkü 2022 yılında Kanada’da , tamamen elektrikli ve hibrit araçların satışları, toplamın sadece %7,2’sini oluşturdu. 2021 yılında ise bu oran sadece %5,2 olmuştu.

Satılık Tüm Elektrikli Otomobil Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here