Elektrikli Araç Satışları Dizeli Yakaladı! Ocak-2023

0
1022
Elektrikli Otomobil Matrah

Elektrikli araç satışları dizeli yakalamak üzere. Dünya genelinde elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Çünkü iklim krizinin etkileri giderek artıyor. Hal böyle olunca ciddi enerji tüketen otomotiv sektörü de yeniden şekil alıyor. Elektrifikasyona geçiş sürecinde talep oldukça yüksek. Aynı zamanda üreticiler de marka kimliklerini yeniliyorlar.

Aynı zamanda dünya genelinde bu geçiş hükümetler tarafından da destekleniyor. Euro7 emisyon kurallarını 18 ay öne çeken Avrupa’da ise dizel araçlar için yolun sonu geliyor. Çünkü artık elektrikli araçlara talep öyle arttı ki dizel neredeyse gerisinde kalacak. Son olarak Almanya’da yeni araç satışlarında bataryalı elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 17,7 oldu. Bu satışların yüzde 17,8’i olan dizel arabaların hemen arkasında olduğu anlamına geliyor.

Elektrikli Araç Satışları Giderek Artıyor

Elektrikli Araç Satışları Dizeli Yakaladı

Birçok otomobil devini çıkaran Almanya’da yeni araç satışı oranları dizel araçlar için yolun sonunun geldiği sinyalini verdi. Yeni araç satışlarının yüzde 17,7’sini bataryalı elektrikli otomobiller oluşturdu. Yüzde 17,8 olan dizel arabalara çok yaklaştığı bir kez daha görüldü. Ayrıca plug-in hibrit otomobiller de pazarın yüzde 13,7’sini oluşturdu. Pazar lideri ise yüzde 32,6 ile benzinli otomobiller oldu. En çok satılan elektrikli araçlardan birisi de Tesla oldu. Tesla ülkedeki satışlarını yüzde 76 artırdı. Bu birçok otomobil devinin olduğu bir ülkede ciddi bir başarı. Ancak yine de en çok satış yapan marka otomobil devi Volkswagen oldu. Onu hemen arkasından da Mercedes-Benz takip ediyor. Satışlarda üçüncülük de Audi oldu.

2. El Elektrikli Araç Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here