Ünlü otomotiv markası Volvo 2030’a kadar tamamen elektrikli olacak. Volvo, 2030 yılına kadar tüm model serisini tamamen elektrikli hale getirmeyi taahhüt etti ve içten yanmalı motorlu araçlarını aşamalı olarak kaldırma planlarını hızlandırdı. Firma tüm EV satışlarının ise çevrimiçi olarak yapılacağını söyledi. İsveçli firma BEV geçişine olan bağlılığını yeni XC40 modelinin piyasaya sürülmesinden önce hızlandırdı. Duyuru, Volvo’nun ikinci elektrikli otomobilini bugün (2 mart) piyasaya sürmesinden hemen önce geldi.

Volvo 2030’a Kadar Araç Portföyünü Tamamen Elektrikli Modellerle Değiştirecek

2019’da Çinli Geely grubuna ait İsveçli firma, 20 yıl içinde tamamen elektrikli bir otomobil markası olmayı taahhüt etti. Şirket patronu Hakan Samuelsson, müşteri talebinin tam zaman çizelgesini belirleyeceğini söyledi. Buna göre geri kalanı plug-in hibrit olmak üzere 2025 yılına kadar EV’lerin yarısını yapma hedefini içeriyor.

Volvo 2030'a Kadar Tamamen Elektrikli Olacak

Volvo’nun dokuz yıl içinde tamamen elektrikli hale gelme hedefi, bu hedefin ivme kazanmasına işaret ediyor. Firmanın söylediği gibi, ilk EV’si olan XC40 Recharge P8’e yönelik güçlü erken talep ve mevzuatın ve şarj altyapısının genişletilmesinin EV’ler müşteri talebini artıracağı beklentisidir. Örneğin İngiltere, 2030’dan itibaren neredeyse tüm sıfır emisyonlu yeni otomobillerin satışını yasaklamayı taahhüt etti.

Samuelsson, “Başarılı olmak için karlı büyümeye ihtiyacımız var. Bu nedenle, küçülen bir pazara yatırım yapmak yerine geleceğe yani elektrikli ve çevrimiçi pazara yatırım yapmayı seçiyoruz.” dedi. Ayrıca, “Hızla büyüyen birinci sınıf elektrik araç segmentinde lider olmaya tamamen odaklandık.” dedi. Volvo’nun teknoloji müdürü Henrik Green, “içten yanmalı motora sahip araçlar için uzun vadeli bir gelecek olmadığını” ekledi.

Volvo, yanmalı motor programını kardeş firması olan Geely ile birleştirmek istiyor. Bu programı bağımsız bir şirkete dönüştürmek de dahil olmak üzere tam bir elektrikli vardiyaya doğru adımlar attı. Volvo, ilk elektrikli otomobili XC40 Recharge P8’i 2019’un sonlarında tanıttı. Şimdi de “40 Serisinde yeni bir model” olarak tanımladığı ikinci EV’sini ortaya çıkaracak.

Volvo, o zamana kadar XC40 Recharge ve yeni 40 Serisi modeli de dahil olmak üzere yedi tam elektrikli otomobil sunmayı hedeflediğini doğrulayan, ‘on yılın ortasındaki elektrikli portföyünü’ gösteren bir grafik yayınladı. Volvo ayrıca küçük bir model üzerinde çalışıyor ve Geely’nin yeni SEA elektrik mimarisine göre üretilen, 40 serisi modellerin altında yer alacak bir 20 serisi tanıtabilir.

İsveçli firma ayrıca önümüzdeki yıl piyasaya süreceği bir sonraki XC90’ın tam elektrikli bir versiyonunu piyasaya süreceğini onayladı. Ve muhtemelen XC60 modelinin de elektrikli bir versiyonu olacağını doğruladı.

Volvo Elektrikli Araçları Yalnızca Çevrimiçi Platformlar Üzerinden Satacak

Volvo, firmanın satış modellerini basitleştireceğini söylediği bir dizi adımın parçası olarak, yeni elektrikli otomobil serisini yalnızca çevrimiçi olarak satacak. Volvo, çevrimiçi satış sistemlerine yoğun bir şekilde yatırım yapacağını taahhüt etmiştir ve ayrıca ürün yelpazesindeki “karmaşıklığı kökten azaltma” hamlelerinin bir parçası olarak “şeffaf ve belirlenmiş fiyatlandırma modellerine” geçecektir.

Volvo 2030'a Kadar Tamamen Elektrikli Olacak

Volvo, elektrikli araç satış sürecini ‘yalnızca çevrimiçi’ olarak tanımlanırken, bayilerin de sürece büyük ölçüde dahil olacağını söyledi. Test sürüşleri, teslimat ve servis sunmanın yanı sıra, müşterilere araçları gösterebilecek ve geleneksel olarak seçmelerine yardımcı olabilecekler. Müşteriler bir galeriden sipariş vermek isterse, bayi siparişi Volvo’nun web sitesi üzerinden tamamlayacaktır.

Volvo’nun ticari patronu Lex Kerssemakers,”Volvo Cars’ın geleceği üç sütunla tanımlanıyor: elektrikli, çevrimiçi ve büyüme. Müşterilerimize gönül rahatlığı ile Volvo sahibi olmanın kaygısız bir yolunu sunmak istiyoruz. Arabayı alırken ve sürerken yaşanabilecek tüm karmaşıklıkları önlemeyi planlıyoruz. Yaptığımız her şeyin anahtarı basitleştirme ve rahatlık.” açıklamalarını ekledi.

Çevrimiçi olarak satılmanın yanı sıra, gelecekteki tüm modeller, servis, garanti, yol yardımı ve bazı pazarlarda sigorta ve evde şarjı içerecek şekilde genişletilecek olan Care by Volvo müşteri hizmetleri paketiyle birlikte gelecek. Bu plan muhtemelen çevrimiçi geçişin bir parçası olarak genişletilecek. Kardeş firma Polestar’ın kullandığına benzer bir yaklaşım olan çevrimiçi sistemlere geçiş, Volvo’nun premium elektrikli segmentinde pazar lideri olma yönündeki artan odağının bir parçası.

Kerssemakers, “Çevrimiçi veya çevrimdışı, tamamen ve sorunsuz bir şekilde entegre edilmeli” diyor. Ek olarak, “Müşteri yolculuğunun neresinde olursa olsun – çevrimiçi olarak, bir galeride, bir Volvo Studio’da veya otomobili sürerken – müşteri deneyiminin en üst düzeyde olması gerekir.” dedi.

Volvo, yeni otomobiller için satın alma sürecini basitleştirmek gibi çevrimiçi mağazasını yeniden etkinleştireceğini ve hızlı teslimata hazır olarak önceden yapılandırılmış modeller sunacağını söylüyor. Ayrıca, belirli bir fiyatlandırma modeline geçmenin pazarlık yapma ihtiyacını ortadan kaldıracağını ve bunun “şeffaflığı artırdığını ve güven oluşturduğunu” söylüyor.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here