Süspansiyon Arızası Nasıl Anlaşılır?

0
5774
süspansiyon Arızası nasıl

Otomobiller, birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerde; güvenli ve konforlu sürüş sağlanması için bazı sistemler bulunur. Bu sistemlerden biri de süspansiyon sistemidir. Süspansiyon sistemi denilince akıllara direkt olarak aracın ön takımı gelmektedir. Süspansiyon, aracın işlevi ve sürücünün güvenliği için hayati önem taşımaktadır. Bu yazımızda sizlere; Süspansiyon sistemi arızası nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabını vereceğiz.

Aracınızdaki Süspansiyon Arızası Nasıl Anlaşılır?

Aracın günlük kullanımlarındaki gözle görülür farklılıklar süspansiyon arızası hakkında bilgi verebilir. Otomobilinizin rutin bakımları yapılıyorsa bu arıza erkenden teşhis edilebilir.  Süspansiyon arızası ön takımın yerine getirdiği görevlerin aksamasına neden olur. Süspansiyon arızası nasıl anlaşılır?   Süspansiyon arızası sık yaşanan bir durum olmasa da olası bir süspansiyon arızasını anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur.

süspansiyon Arızası nasıl

1.Direksiyonda Oluşan Farklılık

Direksiyonu hareket ettirdiğinizde geç tepki vermesi veya gideceği yönde aksaklıkların yaşanması ciddi bir belirtidir. Bununla birlikte yol tutuş performansını arttıran süspansiyon sistemindeki bir arıza kendini belli edecektir. Direksiyonun titremesi en sık görülen belirtilerden biridir. Taşlı ve çukurlu yolda giderken neredeyse her sarsıntı hissediliyorsa aracınızı bir an önce kontrol ettirmeniz gerekir.

2.Tümsek Geçişlerinde oluşan vurmalar

Tümseklerin üzerinden geçerken oluşan vurma hatta düz bir yolda kullanırken bile hissedilen küçük tıkırtılar, bozuk bir süspansiyonun işareti olabilir. Diğer arızalara göre güvenlik açısından hayati bir durum oluşturmasa da sürücü ve yolcuların konforu büyük ölçüde bozulmuştur. Aracınızla yolculuk yaparken rahat hissetmek en büyük hakkınızdır. Bu nedenle, arızanın hızlı bir şekilde giderilmesi önemlidir.

3.Aracın Yol Tutuşu Hissedilmelidir

Sürücü ve yolcuların ciddi tehlike altına girmesine sağlayan süspansiyon arızalarından biri de yol tutuş performansındaki bozulmalardır. Aracın savrulmaya başlaması özellikle virajlarda çok tehlikeli olabilirken ufak hızlanmalar da dahi araç dalma yapabilir. Aracın kontrolü elinizden kayıp gidiyormuş gibi hissedilir. Acilen süspansiyon arızası tamir edilmeli ve güvenliğiniz sağlanmalıdır.

  • Aracını iyi tanıyan bir sürücünün yaşanan bir problemi erken fark etmesi mümkündür. Böylelikle daha erken harekete geçebilir ve yaşanabilecek daha büyük problemlerin önüne geçilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here