Volvo’nun İçinde Kimse Ölmeyecek!

0
3881

‘’Önce Güvenlik’’ sloganının sahibi 2020 hedefini açıkladı. 2020’den itibaren kimse Volvo marka bir arabanın içinde hayatını kaybetmeyecek.

Önce güvenlik

Güvenlik konusunda en iddialı markaların başını çeken Volvo, güvenlik konusunda oldukça iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı. İleriye dönük hedeflerini açıklayan Volvo’nun en büyük iddiası 2020‘den sonra kimse Volvo marka bir aracın içinde hayatı kaybetmeyecek.

Volvo hakkında bir şehir efsanesi vardır. Bugüne kadar hiç kimse Volvo’yla karıştığı bir kazada hayatını kaybetmemiş. Bu şehir efsanesi şüphesiz ki Volvo’nun sağlamlığı ve yüksek güvenlik donanımları sonucu ortaya çıktı.

 

Sürücüsüz araç deneğimi

Volvo uzun zamandır sürücüsüz araçlar üzerinde çalışıyor ve başarılı sonuçlar elde ediyor. Sürücüsüz araçların öncüleri arasından olan Volvo, bu iddiasını sürücüsüz araçlarından sağladığı deneğim ve teknolojiye dayandırıyor. Volvo otomobillerindeki ölümsüzlüğü birkaç ana madde altında topluyor. Gelişmiş sensör sistemi en önemli madde. Çarpışma önleme, şerit takip, adaptif cruise kontrol, otomatik frenleme, yaya tespiti, hayvan tespiti ve daha birçok gelişmiş sistem Volvo’nun iddiasının temel dayanağı olan teknolojiler.

 

Volvo güvenlik uzmanı Erik Coelingh; tamamen sürücüsüz bir otomobil üretirken bir otomobilde olabilecek tüm olasılıkları hesaplamalısınız diyor. Tüm bu güvenlik sistemlerinin, otomobilin sürücüsünün kontrolündeyken de geçerli olduğunu sözlerine ekliyor.

 

Volvo’nun şu anda üzerinde çalıştığı sürücüsüz otomobillere ve geliştirdiği sistemlere bakarak, Volvo’nun asıl hedefinin 2020 yılında bütün araçlarında sürücüsüz özelliğini kullanacağını söyleyebiliriz. Buda kazaların ve kazaların sebep olduğu ölümlerin en aza ineceği anlamına geliyor.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here