Station Wagon Araba Almak İçin 5 Neden

1
5413
station wagon araba almak

Station Wagon araba almak ülkemizde pek de tercih edilen bir durum değil. Genellikle Türkiye’de gördüğümüz Station Wagon arabaların plakasına baktığımızda Avrupa’dan gelmiş olduğunu görürüz.

Peki Station Wagon Araçlar Neden Tutulmuyor?

Station Wagon tutulmamasının arkasında aslında birçok sebep var. Bunların en başında Toros ve Kartal gibi araçları akla getiriyor olması geliyor. Ülkemizde bu sebepten dolayı bir ön yargı var. Bu ön yargı da beraberinde 2. el piyasasında değer kaybını getiriyor. Bunun dışında yıllardır oturmuş sedan araç en iyisi algısı da bunu etkiliyor.

station wagon

Firmalar da bu sebepleri göz onunda bulundururak Türkiye için üretilen Station Wagon araçları sınırlı sayıda tutuyor. Tüm sebep ve sonuçları da toplayınca neden tutulmadığı kolayca anlaşılıyor. O zaman bir de Station Wagon araba almak için sebeplere bakalım.

1Çok Yönlü 

Tabii ki, modern otomobil tabanlı araçlar da öyle, ancak bu noktada bizi dinleyin. Station Wagonlar rakip araçlara göre tonlarca iç alan ve daha düşük bir kaldırma yüksekliği sunar, bu da yükleri yüklemenin daha kolay olduğu anlamına gelir. Hem de bunları yaparken performans özelliklerinden ödün vermez. Honda CR-V‘niz bunu yapabilir mi?

2Dinamiktir

Crossoverlar kadar yüksekte olmadığından, Station Wagonlar genellikle daha düşük ağırlık merkezlerine sahiptir. Bu da aracı kesinlikle daha dinamik yapıyor. Station Wagon araçlardan yüksek performans bekleyebilirsiniz.

3Ekonomik Yakıt Tüketimi

Station Wagonlar ince gövdeye sahiptir. Crossoverlar ile karşılaştırıldığında, bu onlara aerodinamik bir avantaj, yakıt ekonomisi için bir nimet sağlar. Ayrıca daha hafiftirler, bu da tüketimi azaltmaya yardımcı olur, ancak gerçekten çok sayıda bagaj alanı olan verimli bir araba istiyorsanız, dizel motorlu Volkswagen Passat Variant‘ı düşünün. Süper verimlidirler ve ne yapacağınızı bildiğinizden yüksek torka sahiptirler.

4Kabiliyet

Kötü hava şartlarında güven için mutlaka bir SUV’ye ihtiyacınız yoktur. Audi’nin şık ve lüks Allroad modeli gibi pek çok Station Vagonda dört tekerlekten çekişi artıran çekiş gücü bulunabilir. Volvo V60 Cross Country, işlevsel olduğu kadar premium da olan bir başka çekici seçenek.

5Eşsizdir

Son olarak, bir Station Wagon almanın en zorlayıcı nedenlerinden biri, özel olmalarıdır. Bu geniş ve son derece işlevsel araçlardan korkmayın, kendinizi benzersiz kılın ve Station Wagon sürün!

6Bonus: Şıklık

Tabii ki şıklık çok göreceli bir kavram, bu yüzden de bonus olarak yazdım. Bana göre Station Wagon araçlar sedanlarına göre oldukça şık.

2. El Araba İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here