Mitsubishi Skandalı Büyüyor

0
1073

Geçen hafta Mitsubishi başkanı tarafından itiraf edilen skandal büyüyerek devam ediyor.

25 yıldır kandırıyoruz

Japonya‘nın en büyük otomobil üreticilerinden olan Mitsubishi, geçtiğimiz hafta kameralar önünde yakıt testlerinde manipülasyon yaptıklarını itiraf ettiler. 625 bin aracın etkilendiğini söyleyen Mitsubishi Başkanı Tetsuro Aikawa bugün etkilenen aracın daha fazla olduğunu söyledi. Şirket içi yapılan soruşturma sonucuna göre Mitsubishi 25 yıldır araçlarının yakıt testlerinde manipülasyon yapıyor. 1991 yılından beri yapılan bu manipülasyondan etkilenen araç sayısı şimdilik bilinmiyor.

Başlarını eğerek özür dilediler

Basın toplantısında yapılan itiraf sonrasında Mitsubishi Tetsuro Aikawa ve diğer yöneticiler başlarını eğerek özür dilediler. Başkan Aikawa basın toplantısında yaptığı açıklamada; yakıt testlerinde yapılan manipülasyonun 1991 yılından devam etiğini ve çalışanların neden böyle bir yola başvurduğunu bilmediklerini söyledi.

Basın açıklamasından sonra Mitsubishi’nin hisse değerleri yayı yarıya düştü. Geçen haftaki açıklamada ise hisse değerleri sadece yüzde 15 düştü.

 

Asyalı üreticilerinin ilk manipülasyonu değil

Mitsubishi, Asya pazarındaki ilk manipülasyon yapan otomobil markası değil. 2014 yılında Hyundai ve Kia benzer bir manipülasyon skandalı ile karşı karşıya kaldılar ve toplamda 350 milyon dolar ceza ödediler. Mitsubishi’nin cezasının ne olacağı ve nelerle karşılaşacağı şimdilik belli değil. Ama Hyundai ve Kia’nın aldığı cezayı göz önüne alırsak Mitsubishi’nin yakında mali bir krizle karşı karşıya kalacağı kesin. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here