Audi TT RS Geri Döndü

0
1620

Audi’nin efsane otomobilleri arasında yer alan Audi TT RS Coupe Pekin Otomibil Fuarı’nda dünyaya tanıtıldı.

 Audi TT RS Coupe

Audi‘nin yüksek performanslı spor otompbili Audi TT RS Coupe, yeni versiyonuyla daha hafif ve daha güçlü. Alüminyum ile desteklenen şasiye sahip olan yeni Audi TT RS Coupe’nin motor bloğunda alüminyum ile desteklenmiş. Bu sayede önemli bir hafifleme yaşayan Audi TT RS Coupe’nin 2.5 litre hacimli turbo şarjlı 5 silindirli motoru daya yüksek performans sağlıyor.

 

Audi TT RS Coupe motor özellikleri

Audi TT RS Coupe’nin 2.5 litre hacimli turbo şarjlı 5 silindirli motoru 394 HP ve 354 NM Tork güç üretiyor. Yedi vitesli çift kavramalı şanzıman ve Quattro dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Audi TT RS Coupe 100 KM/S hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. Audi TT RS Coupe’nin maksimum hızı ise 250 KM/S ile sınırlandırıldı.

 

Audi TT RS Coupe’nin yeni motoru

Alüminyum motor bloğuna sahip olan Audi TT RS Coupe’nin beş silindirli motoru daha verimli. Alüminyumdan yapılan yeni motor bloğu Audi TT RS Coupe’yi yaklaşık 25 kg hafifletti. Bunun yanında alüminyum motor bloğunda krank mili yatakları daha ince ve gelen gücü daha iyi yansıtıyor.

 

Audi TT RS Coupe’nin kokpitine baktığımızda ise deri döşeme ve dikişli koltuklar, spor deri direksiyon aracın konforunu belli ediyor. Bir spor otomobile göre oldukça sade bir iç tasarıma sahip olan Audi TT RS Coupe’nin ön konsolunda yer alan yuvarlak krom çerçeveli havalandırma çıkışları oldukça şık duruyor. Deri ve metalin birlikte kullanıldığı vites topuzu ise kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here