Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Arabalar

1
3473

Hibrit ve elektrikli arabalar tüm dünyada olduğu dibi Türkiye’de de gittikçe yaygınlaşıyor. Peki Türkiye’de hangi elektrikli ve hibrit arabalar satışta.

Elektrikli araba modelleri

Tesla

Elektrikli otomobil sektörünün en önemli markası Tesla geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Türkiye’de satışa başladı. Tesla Türkiye’de şimdilik Model S satışta. 69.000 avro fiyat etiketine sahip olan Tesla Model S ikinci el araba piyasasında da bulunan elektrikli modellerden.

 

Renault

Türkiye’de en güçlü otomobil markaları arasında yer alan Renault, Türkiye’ye üç elektrikli model getirdi. İlk elektrikli modeli Renault Fluence Z.E. Türkiye’de satışa çıkan ilk elektrikli modellerden olan Renault Fluence Z.E. günümüzde sıfır km olarak satılmıyor.

Renault ZOE modeli ise Renault’un Türkiye’de satışa çıkardığı ikinci elektrikli araba modeli. 66.500 TL’den başlayan bir fiyat etiketine sahip olan Renault ZOE hem ikinci elde hem de sıfır kilometrede yer alıyor.

Renault’un bir diğer modeli ise Renault Twizy. İki kişilik olan Renault Twizy 13.700 avrodan başlayan bir fiyata sahip.

BMW

Alman otomobil debi BMW’de elektrikli otomobil modelleri üzerinde çalışan markalardan biri. İ Serisi altında modellerini sergileyen BMW’nin yüzde yüz elektrikle çalışan modeli ise BMW i3. Üstün donanım seçeneklerine sahip olan BMW i3’ün başlangıç fiyatı 148.580 TL

 

Hibrit araba modelleri

BMW

BMW’nin hibrit modeli; BMW i8. Spor bir hibrit olan BMW i8, yüksek performansı ve modern tasarımıyla öne çıkıyor. 588.864 TL’den fiyat etiketine sahip olan BMW i8, markanın gelecek vizyonunu temsilcisi.

 

Toyota

Alternatif yakıt teknolojileri üzerinde önemli çalışmalar yapan Toyota, Türkiye’de Toyota Yaris’in hibrit versiyonu ve Toyota Prius modelleriyle yer alıyor. Dünyanın en çok satan ve en başarılı hibrit araba modelinin sahibi olan Toyota’nın Prius modeli 59.800 avrodan başlayan fiyata sahip. Toyota Prius modeline göre daha ekonomik olan Toyota Yaris Hibrit‘in başlangıç fiyatı ise 65.800 TL.

 

Honda

Otomobil ve motosiklet piyasasının önde gelen markalarından olan Honda’da Türkiye’ye hibrit modellerini getiren ama daha sonra araçlarını piyasadan çeken markalar arasında. Honda Civic Hibrit ve Honda CR-Z GT modelleriyle Türkiye’deki hibrit piyasasına girmeye çalışan Honda, daha sonradan hibrit modellerini satmaktan vazgeçti. Honda Civic Hibrit ve Honda CR-Z GT sıfır km’de yer almasa da 2. el araba piyasasında yer alıyor.  

1 YORUM

  1. Haberinizin olmamasına üzüldüm. Haberinizin olmadığı bir konuda haber yapıyor olmanız ise dehşete düşürdü. Zahmet olmazsa bakıvereydiniz. Türkiye’de Toyota RAV4’ün de Hybrit modeli satılıyor. 2,5 lt benzin motor ile ve 230.000 TL.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here