Geçtiğimiz yıllarda Volvo’ya satılan Polestar, ardından Çinli Geely bünyesine geçti. Daha sonrasında ayrı bir marka olarak faaliyetlerine devam eden ve 30 farklı pazarda kendini gösterecek olan marka, model yelpazesini genişleterek müşteri kitlesini de arttırmayı hedefliyor. Model yelpazesini genişletme adımında son olarak ilk neslini 2020 yılında gördüğümüz 2024 Polestar 2 makyajlandı. Tasarımda ufak değişiklikler yapılan modelde özellikle motor ve donanım tarafında ciddi değişiklikler var. Tesla Model 3’e rakip ve hatta menzil seçeneğiyle önde olan Polestar 2‘yi birlikte inceleyelim.

Motor, Güç ve Performans

Otomobil önceki nesilde önden çekiş sistemine sahip tek motorlu ve 4X4 çekiş sistemine sahip çift motorlu versiyonu ile satışa sunuluyordu. Motor kısmındaki en büyük değişikliklerin başında elektrikli motorun artık arka aksa da güç uygulayarak daha performans odaklı bir otomobil halini geliyor. Güç kısmında tek motorlu otomobilin 170 kW gücü 220 kW’a kadar yükseltilmiş. Tork ise 330 Nm’den 490 Nm’ye yükselerek daha performans odaklı hale gelmiş.

2024 polestar 2

Yükseltilmiş motorlar teknolojisi sayesinde beygir gücü tüm donanım seviyelerinde arttığını görüyoruz. Tek motorlu versiyonundaki 231 HP beygir gücü 299 HP’ye ve çift motorlu versiyonunda ise 408 HP’den 421 HP’ye yükselmiş. Makyajlanmadan önce 0-100’e hızlanması 7,4 saniyede gerçekleşirken, bu değer 6,2 saniyeye kadar düşmüş. Yenilenen çift motorlu AWD versiyonunda ise 0-100’e hızlanması 4,5 saniye olarak dikkat çekiyor.

Arttırılmış Menzil Seçenekleri!

Tek motorlu versiyonunda menzil 482 kilometre olarak dikkat çekerken, 78 kWh’lik çift motorlu versiyonunda ise 434 kilometre menzil değeri sunuyor. Avrupa’da satışa sunulan 69 kW’lık batarya ise 518 kilometreye kadar menzil sağlıyor.

Donanım ve Güvenlik Sistemleri

2024 polestar 2

Performans modelinde farklı olarak bizleri 20 inç jantlar karşılıyor. Ayrıca yaz lastikleri, daha sert süspansiyon, ayarlanabilir Öhlins amortisörler ve geliştirilmiş Brembo ön frenlerle donatılmış. Frene hafif dokunmada otomobili tamamen durdurabilen rejeneratif frenleme sistemi de yenilikler arasında.

2024 Polestar 2’nin Fiyatı Ne Kadar?

Yeni makyajlanmış Polestar modelinin en düşük donanıma sahip versiyonu 49.800 Euro‘dan satışa sunuluyor. En yüksen donanım seviyesindeki çift motorlu performans modeli almak isteyen müşteriler ise 53.300 Euro ödeyecek.

Trink sat! uygulaması ile aracınızı, zahmetsiz, güvenilir ve anında değerinde trink satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here