Google HD Sürüş Özelliği, Volvo ve Polestar’a Geliyor

0
1409
googl hd sürüş özelliği

Teknolojik gelişmeler sonucunda otomobiller oldukça donanımlı ve konforlu hale geldi. Özellikle elektrikli araçların da yaygınlaşmasıyla bu gelişmeler daha da hız kazandı. Bu kapsamda Google, Google Haritalar‘ın yeni HD sürümünü yayınlıyor. Google HD sürüş özelliği sayesinde artık Google Haritalar HD kalitesinde daha yüksek çözünürlüklü olacak.

Google Haritalar’ın, HD sürüş özelliği; şerit işaretleri, yol işaretlerini, trafik bariyerleri gibi detayları gösterecek. Daha öncesinde bu özelliği mevcut değildi. Fakat bu özellik sadece otomobillere yöneliktir. Bireysel kullanıcılara sunulan bir uygulama değildir. Bu özellik, Google Automotive hizmetleri yoluyla otomobilin; L2+ ya da L3 destekli sürüş sistemlerine entegre ek veri katmanı sayesinde gerçekleşiyor.

Bu özelliğe sahip ilk markalar ise Volvo ve Polestar olacak. Özellik, Volvo’nun EX90 modeline, Polestar’ın ise Polestar 3 modeline entegre ediliyor. Sadece Google Automotive Services bulunan otomobillerin kullanacağı bir sistem olacak. Ayrıca HD sürüş özelliğinin diğer haritalardan daha ayrıntılı olacağı bilgiler dahilindedir.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Google Haritalar Hızlı Şarj İstasyonlarını Gösterecek” başlığımıza da göz atın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here