Google Haritalar hızlı şarj istasyonlarının lokasyonlarını son güncelleme ile elektrik araç sahipleri için göstermeye başlayacak.

Hızlı Şarj İstasyonları Hakkında Kısa Bilgiler

Elektrikli araçlar için şarj istasyonları şarj süreleri bakımından kademe kademe değişiklik gösterebiliyor. Buralarda elektrikli araç sahipleri zamandan tasarruf edebilmek için hızlı şarj istasyonlarını tercih ediyorlar.

Örneğin seviye 2 şarj istasyonları elektrikli aracın bataryasını uzun sürede dolduruyor. Bu da elektrikli araç sahibi için büyük bir zaman kaybı demek. Ancak DC uyumlu hızlı şarj istasyonu seviye 2 şarj istasyonuna oranla daha çabuk batarya dolum işlemi yapıyor.

Google Haritalara Gelen Yeni Özellik

Hem Android hem de iPhone kullanıcıları için yeni gelen güncelleme elektrikli araç sahiplerini mutlu edecek. Yeni güncelleme ile Google Haritalar hızlı şarj istasyonlarını bulmaya olanak sağlayan bir filtre ile geliyor.

Yeni güncelleme bunun yanı sıra, elektrikli aracın maksimum hızda şarj yapmasına imkan veren en yakın hızlı şarj istasyonunun yerini gösterecek. Böylece elektrikli araç kullanan kişiler zaman kaybetmeden daha hızlı batarya dolumu yapabilecek.

Daha önceleri elektrikli aracı olanlar şarj istasyonları araçlarının fiş uyumluluğuna göre arıyorlardı. Ancak bu yeni güncelleme, 50 kw ve üzerinde şarj dolumu yapan en yakın şarj istasyonlarını gösteriyor.

Bunun yanı sıra Google Haritalar kullanıcılar farklı soketler için de filtre yapabilecekler. Örneğin CCS, Type 2, Priz, J1772, Tesla ve CHAdeMo tipindeki soketlere sahip şarj istasyonlarını kullanıcılar isteğe bağlı olarak seçebilecekler.

Google Haritalar Türkiye’de de Bu Özelliği Destekleyecek

Türkiye de ki elektrikli araç sahipleri de Google Haritaların bu yeni özelliğinden faydalanabilecekler. Bu özelliği kullanabilmek için Google Haritaların en son sürüme güncellemek yeterli.

Güncellemenin ardından elektrikli araç şarj istasyonu şeklinde arama yapmanız mümkün hale gelecek. Bunun yanı sıra bu seçimin ardından aracınıza uyumlu soket tipine ve hızlı şarj özelliğini şeklinde filtrede yapmanız mümkün olacak.

Google bu sayede elektrikli araç sahipleri için büyük kolaylık sağlamış oluyor. Günümüzde elektrikli araç şarj istasyonu bile zor bulunmakta. Ancak Google bu yeni getirdiği güncelleme ile kullanıcılar bu dertten kurtulacaklar.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here