2023 Acura Integra, çarpışma testi sonuçları ortaya çıktı. Integra çarpışma testi sonuçlarına göre en yüksek güvenlik puanını aldı.

Acura Integra Modeli Hakkında Kısa Bilgiler

Pek çok araç modeli En İyi Güvenlik Puanı alırken puan kaybettiği yer genelde farlar oluyor. Bu test sırasında Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü araçta far kısmının çok iyi olmasını talep ediyor.

Integra da 1.5 litrelik turbo şarjlı dört silindir motor yer alıyor. Bu motor araca 200 beygir gücü sağlıyor. Motorun tork değeri ise 260 nm. Aracın tüm versiyonları önden çekişli. Bunun yanı sıra sürekli değişken bir şanzıman ile beraber geliyor.

Integra’nın üç farklı donanım paketi bulunmakta. Bunlar Standart model, A-Spec ve A-Spec Teknoloji Paketi.

A-Spec modelleri isteğe bağlı olarak altı ileri manuel şanzıman ve sınırlı kaymalı diferansiyel ile tercih edilebilir. Adaptif süspansiyon sistemine sahip araç 0’dan 100 km’ye ise 7 saniyede çıkıyor.

En Yüksek Güvenlik Puanının Sahibi 2023 Acura Integra

Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün 2022 yılı güvenlik testinde Integra en yüksek puanın sahibi oldu. Bu testte başarılı olan araçlar En İyi Güvenlik Seçimi unvanını elde ediyorlar. Ancak bu testten tam puan almak o kadar da kolay değil.

Hatta pek çok araç üreticisinin son model araçları bu testten geçmeyi başaramıyor. Integra gelişmiş Çarpışma Hafifletme Fren sistemi sayesinde çarpışmadan kaçınma testlerinde yüksek bir puan elde etti.

Bunun yanı sıra testlerde yer alan çarpma dayanıklılık testlerinden de yüksek bir puan aldı. Bu sayede En İyi Güvenlik Seçimi aracı unvanını elde etti.

Ayrıca Integra da yer alan AcuraWatch güvenlik ve diğer pek çok teknolojiyi bünyesinde barındırmaktadır. Integra da çarpışma hafifletme fren sisteminin yanı sıra pek çok güvenlik özelliği bulunmakta.

Düşük hızda takip işlevine sahip adaptif hız sabitleyici ve yoldan ayrılma azaltma teknolojilerini bunlardan sadece birkaçı. Bu araçta ayrıca önden çarpma sırasında yolcu koruması ve çarpışmanın etkisini en aza indirmek için özel bir gövde yapısı yer alıyor.

Acura bu güvenlik özelliğini şu şekilde tanımlıyor:

“Çarpışma enerjisini aracın ön tarafı boyunca daha eşit bir şekilde dağıtmak ve yolcu bölmesine aktarılan kuvveti azaltmak için birbirine bağlı yapısal ögelerden oluşan bir ağ içermektedir.”

Integra En İyi Güvenlik puanına sahip dördüncü Acura modeli. Diğer üç model ise MDX, RDX ve TLX. Bilmeyenler için hatırlatmakta yarar var. En İyi Güvenlik puanına sahip olmak için ön yolcu tarafında ki çarpışma testinde iyi bir derece gerekiyor.

Fiyatı

Şu an için Acura’nın Integra modelinin taban fiyatı 30.800 dolardan başlıyor. Tabii ki bu fiyat standart ve donanım paketi olmayan fiyatı.

En üst düzey modelinin ve donanım paketleriyle ile birlikte bu fiyat 35.800 dolara kadar çıkıyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here