Stellantis ve Archer Elektrikli Uçak için Anlaştı

0
829
Stellantis ve Archer Elektrikli Uçak için Anlaştı

Stellantis ve Archer elektrikli uçak için anlaştı. İki büyük firma elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı Midnight üretimi için; ortaklıklarını genişletme kararı aldı.

2021 Ocak ayında Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubu, birleşme kararı almıştı. Sonrasında yüzde 50-50 ortaklıkta birleşmek için anlaşma sağlamışlardı. Stellantis markası altına da birlikte imza atmışlardı. Marka kurulduğu günden bu yana birçok krizden etkilendi. Özellikle küresel çip krizi nedeniyle birçok tedarik sorunu yaşadı. Şimdi ise yeni iş kolları aramaya başladı. Böylece elektrikli uçağa ilk adımını attı.

Stellantis ve Archer Elektrikli Uçak Üretecek

Stellantis ve Archer Elektrikli Uçak İçin Anlaştı

Stellantis, Archer adlı havacılık teknolojileri şirketine yatırım yapacak. Yatırım kapsamında ABD Georgia’daki üretim tesisine yatırım gerçekleşecek. Otomobil devi Archer’ın eVTOL uçağını toplu olarak üretmeyi hedefliyor. Bunu da  ayrıcalıklı sözleşmeli üretici olması dolayısıyla kolaylıkla yapacak. Aynı zamanda birçok otomobil şirketini bünyesinde tutan Stellantis,  artık Archer’ın stratejik ortağı. Bu sayede Archer, uçağını tasarlama, geliştirme ve ticarileştirme çabalarında tam destek alacak. Ayrıca Stellantis’in köklü üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığı da bunlara dahil.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here