Stellantis CEO’su Açıkladı: Daha Fazla Fabrika Kapanabilir

0
769
Stellantis CEO'su Açıkladı: Daha Fazla Fabrika Kapanabilir

Stellantis CEO’su daha fazla fabrika kapanabileceğini açıkladı. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubunun ortaklığı sonucunda kurulan marka krizlerden de çokça etkileniyor. Özellikle salgın dönemiyle başlayan çip krizi markayı birçok farklı sefer fabrika kapatmaya zorladı. Sık sık üretim durdurma kararı almak zorunda da kaldı.

Stellantis CEO’su Tavares Fabrikalar Hakkında Konuştu

Tavares yaptığı açıklamada, elektrikli araçlara yönelik yüksek fiyatların sektörü etkilediğini söyledi. Bu durum eğer salgın önceki gibi olursa daha fazla otomobil fabrikası kapanmak zorunda kalacak. Marka yetkilisi Las Vegas’ta düzenlenen CES 2023 teknoloji fuarında konuştu. Burada aslında çip krizi için biraz iyileşme olduğunu ifade etti. Ancak otomobil üreticilerinin fiyatlandırma gücünü kaybetme riskinin olduğunu da belirtti.

Stellantis CEO'su Açıkladı: Daha Fazla Fabrika Kapanabilir

Stellantis CEO’su Tavares de açıklamasında değişken maliyetler ve yüksek enflasyonun sektör dalgalanmalarını devam ettireceğini söyledi. Ayrıca danışmanlık şirketi Deloitte elektrikli araçlara yönelik bir araştırma yaptı. Buna göre  daha fazla ABD’li tüketici elektrikli araç satın almak istiyor. Fakat fiyatlar yükselirse korkusu bunun önünde engel oluyor. Buna göre ABD’deki her 10 elektrikli otomobil kullanıcısından 7’si, bir sonraki otomobili için 50 bin dolardan daha az ödeme yapmak istiyor. 

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here