Stellantis Avrupa tesislerinde kendi elektriğini üretmeyi düşünüyor. Avrupa’da enerji üretmek için önemli yatırımlar yapmayı düşünüyor.

Stellantis Neden Kendi Elektriğini Üretme Kararı Aldı?

Firma Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’nın Avrupa’nın doğal gazını kesmesi tehdininin sonucu olarak bu kararı aldı. Bu yüzden kendi elektriğini üretmek için bu alanda önemli yatırım yapmayı planladığın açıkladı.

Firmanın CEO’su Carlos Tavares, Detroit Otomobil Fuarı’nda gazetecilere şu konuşmayı yaptı:

“Şu anda güçlü bir şekilde enerji kullanımımızı azaltma planını hazırlıyoruz. Kendi enerjimizi yerinde üretmek için önemli yatırımlar yapacağız. Buna önümüzde günlerde karar vereceğiz. ”

Stellantis Avrupa Tesislerine Yönelik Planları ve Hedefleri

Firma CEO’su Carlos Tavares ayrıca fabrika alanları dahilinde ek güneş panelleri yerleştirmek için yeterli alana sahip olduğunu ifade etti. Ancak bunun ötesinde daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Şu anki firmanın CEO’su Carlos Tavares daha önce Nissan da üst düzey yöneticilik görevinde yer almıştı. Burada Japon üreticinin yaptığı önlemlere atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Enerji tüketimini azaltmak için önlemler üzerinde çalışıyoruz. Japon şirketleri 2011 yılında meydana gelen tsunami felaketinde güç kaynaklarını devre dışı bırakmıştı. Biz de bu adımları yapmayı düşünüyoruz.”

Firma şu ana kadar bildirdiğine göre Rus gazının kesilmesinden dolayı etkilenmediğini bildirdi. CEO Carlos Tavares firmanın en büyük sıkıntısını şöyle ifade etti:

“Bir enerji krizi varsa firmamız hafta sonu çalışmalarını planlamak zorunda. Buna uzaktan çalışma sistemi yardımcı olacaktır. Zaten son birkaç yıldır bu sektörü tedarik zinciriyle ilgili bir kaos ile yönetiyoruz. Şimdi de enerji krizi kaosu ile birlikte yöneteceğiz.”

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here