Stellantis 2022 Yılını Rekorlar ile Kapattı!

0
3286

Stellantis grubu 2022 yılını rekor satış ile kapattı. 2030 hedeflerine bir adım daha yaklaşan dünyaca ünlü otomotiv grubu, elektrikli araç satışlarını yüzde 41 oranında artırmayı başardı.

Stellantis 2022 Yılı Net Gelir 179,6 Milyar Euro

%18 oranında bir artış yakalayan marka, aynı zamanda mobilite çözümleriyle de yukarı doğru bir ivme yakalamış durumda. Ocak 2021 yılında kurulan ve en büyük otomobil gruplarından birisi olan Stellantis yenilikçe ve sürdürülebilir çözümler ile kullanıcılar ile buluşmayı başarıyor.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares;

“Finansal sonuç rekorlarımızla, Dare Forward 2030 stratejik planına odaklanmış bir şekilde, elektrikliye geçiş stratejimizin Avrupa’daki etkinliğini kanıtladık. Artık, 2023 yılından itibaren Kuzey Amerika’da ilk tamamen elektrikli araçlarımızla aynı dönüşüm yolculuğuna liderlik edecek teknolojiye, ürünlere, hammaddelere ve batarya ekosistemine sahibiz. Daha sürdürülebilir bir geleceğe katkılarından dolayı her bir çalışanımıza ve ortaklarımıza derin şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki Dönem için Stellantis Hedefleri

3 ana konu üzerinde kendine hedef edinen Stellantis, bunları Önemsemek(CARE), Teknoloji(TECH) ve Değer(VALUE) şeklinde söylüyor.

Önemsemek(Care)

Bu başlıkta özellikle karbon emisyonlarının azaltılması ve çevrecilik konusunda önemli adımlar attı ve atmayı hedefliyor. 2028 yılında karbon net sıfıra ulaşma hedefi olan marka, karbon ayak izini %11 oranında azalttı. Aynı zamanda araç kusur oranlarında ise %30 oranında bir azalmanın gözlemlendiğini belirtti.

Teknoloji(Tech)

Elektrikli araç üretimindeki %41 oranındaki artış ile araç sarış adedi 288.000 seviyelerine kadar ulaştı. 2024 sonuna kadar elektrikli araç ürün gamını 47 modele yükseltmeyi hedefleyen Stellantis, 2023 yılında 5 milyon elektrikli araç satma hedefini belirliyor.

Değer(Value)

Stellantis, temel faaliyet alanını desteklemek üzere 7 farklı ek alan belirledi.

Döngüsel ekonomi stratejisi, ABD Finco Operasyonları, Aramis Group, Mobilisights… gibi pek çok gelişme faaliyetlerine devam etmektedir.

Stellantis ve Tofaş Anlaşması

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here