Chrysler yeni araç kokpitini duyurdu. Firmanın CES 2023 de tanıttığı konsept tasarım yapay zeka destekli bir kontrol paneli.

Chrsyler Yeni Araç Kokpit Konsepti Synthesis

Chrysler, gelecekten fırlamış gibi görünün iç mekan kokpit konseptini CES 2023 Fuarı’nda tanıttı. Kokpitin yakın zamanda Chrysler üretim araçlarında olması beklenmekte.

Firma yeni kokpit konseptine Synthesis ismini verdi. Kokpitin merkezinde Gerçek Hayat İçin Gelişmiş Teknolojisi ismi verilen yapay zeka destekli Stellantis teknoloji platformu yer alıyor.

Chrysler STLA Smart Cockpit, STLA, Brain ve STLA AutoDrive gibi tüm platformlarda piyasaya çıkacak ilk Stellantis markası olacak. Bu üç platformun kullanıcılara eşsiz bir sürüş deneyimi sağlaması için geliştirmeler devam ediyor.

3. seviye otonom sürüş desteği sunan STLA AutoDrive ve diğer platformlar Synthesis için ortaya çıkmış durumda. Kokpit tüm kullanıcılar için kişileştirme seçeneği de sahip.

Kokpit Konsepti Hakkında Diğer Detaylar

STLA Smart Cockpit platformun en önemli ögesi. Synthesis de 37.2 inç boyutunda bir bilgi-eğlence sistemi bulunmakta. Ekranın arkasında ise gelişmiş yapay zeka yazılımına sahip STLA Brain yer alıyor.

Chrysler, yapay zekayı dileyen kullanıcıların ara yüzünü diledikleri gibi değiştirebileceğini belirtiyor. Yapay zeka yazılımı sayesinde kullanıcılar takvim senkronize etmek, rotaları otomatik planlamak gibi özelliklere ulaşabiliyor.

STLA AutoDrive sayesinde rota planlaması yapılabilmekte. Firma STLA AutoDrive’ın Seviye 3 otonom sürüşe sahip olacağını ifade ediyor. BU platform sayesinde kullanıcılar ellerini direksiyondan ve gözlerini de yoldan ayırma imkanına sahip olacak.

Firma tüm bunların yanı sıra ayrıca yapay zekanın park yeri ve şarj bağlantı noktalarını da bulacağını söyledi.

Synthesis kokpitin lüks iç kısmı %100 geri dönüşümden yapılmış. Koltuklar bitkisel tabaklanmış deri ile kaplanmış. Bunun yanı sıra ayrıca gösterge paneli de %100 post-endüstriyel plastik ve okyanus plastiklerine yapılmış.

Kokpitin gövde tasarımı oldukça sıra dışı. Rengi ise mat siyah. Chrysler CEO’su Chris Feuell Synthesis hakkında şunları söyledi:

“CES 2023’te gösterilen Synthesis, gerçek yaşam için müşteri odaklı tasarıma sahip. Ayrıca bunun yanı sıra sezgisel, sorunsuz bir şekilde bağlanan teknolojiyi sunarak Chrysler marka tasarımının, teknolojisinin ve müşteri deneyiminin geleceğini temsil ediyor.”

Synthesis Çıkış Tarihi ve Firmanın Gelecek Planları

Firma tarafından henüz kesin olarak hangi Chrysler modellerinde bu kokpitin yer alacağı belirtilmedi. Ancak firma Synthesis kokpitinde yer alan teknolojiler konusunda oldukça iddialı.

Chrysler ilk tam elektrikli araçlarını 2025 yılında piyasaya sürecek. Firma bunun yanı sıra ayrıca 2028 yılına kadar da tüm araçlarını elektrikli hale getirmeyi planlıyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here