Audi A9 E-Tron modeli 2017 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtımı gerçekleşen Aicon modelinin devamı.

Audi A9 E-Tron Modeli Hakkında Kısa Detaylar

A9 E-Tron’un Aicon modelinin devamı olduğunu belirtmiştik. 2017 yılında ortaya çıkan Aicon modeline kıyasla A9 yepyeni teknolojiler ile piyasada olacak.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre A9’un kod ismi E6 olacak gibi duruyor. A9’un şu an hâlâ gelişme aşamasında olduğunu da belirtelim. A9 üretiminde Artemis ekibi yer alıyor. Bu ekip Audi’nin yanı sıra Volkswagen ile de ortak projeler üzerinde çalışıyor.

Sektörde ki uzmanlar, Audi A9’un Volkswagen ve Porsche gibi araç üreticilerinin teknolojilerinin bu modelde kullanılacağını da belirtiyor.

A9 modelinin rakipleri ise elektrikli motora sahip Mercedes’in EQS ve Jaguar’ın XJ modelleri.

Audi A9 Dış Tasarım Detayları

Keskin hatlara sahip olacak model, yeni teknoloji ile bir araya geldi. Gelen bilgiler A9’un arka kapılarının ters açılacağını söylüyor. Bunun yanı sıra ayrıca dış tasarımın boyutları A7 ile neredeyse aynı olacak veya ona yakın olacak.

Audi iç mekanda yaptığı tasarımı dış tasarıma yansıtarak aracın dış tasarımı ile iç tasarımının bütünlemek istiyor.

Şu ana kadar Audi tarafından kesin bilgiler gelmediği için bilgilerimiz sınırlı.

İç Tasarım ve Diğer Teknik Detaylar

İç kısım Audi’nin A8 modeline benzer bir şekilde geleceği ifade edilmekte. Eğer A8 ile aynı oranda iç hacimle gelirse iç mekanın çok büyük olacağını söyleyebiliriz. Audi A9 otonom sürüş ile beraber gelecek. Bu otonom sürüş ise en gelişmiş 5. seviye otonom olacak.

Audi şu an A9 hakkında resmi bilgiler vermekten kaçınıyor. Aracın motorunun ne olacağı, gücü, menzili, bataryası ve tam dolumun ne kadar süreceği hakkında kesin bilgiler yok. Ancak sektör kaynakları A9 da büyük bir batarya paketi, elektrikli aktarma organları ve iç kısımda da 5. seviye otonom sürüşle geleceğini söylüyor.

Araç iç kısımda ayrıca kablosuz internet ile gelecek. Bunun yanı sıra araç 5G bağlantıyı destekleyecek.

Audi A9 Çıkış Tarihi

Audi henüz resmi olarak aracın ne zaman çıkış yapacağını söylemedi. Firma araçla ilgili kesin bilgileri lansman sırasında söyleyecek gibi duruyor. Ancak sektör kaynakları yeni Audi A9’un 2024 yılında piyasada olacağını söylüyor.

Not: Firma henüz A9’un resmi olarak resimlerini paylaşmadığı için resimler Aicon konseptine aittir.

Sıfır KM Audi Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here