Çin yapımı CyberTruck T-Mad, Çinli şirket IAT tarafından tanıtılan T-Mad Tesla’nın CyberTruck’ına cevap niteliğinde.

Tüm Görkemiyle CyberTruck T-Mad

IAT firması tarafından Tesla’ya rakip olarak çıkan T-Mad, henüz konsept aşamasında. Bu konsept elektrikli tasarımın üretim bandına çıkması bekleniyor.

İlk defa Guangzhou Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkan T-Mad arazi sürüşüne odaklanıyor. Büyük ve elektrikli kamyonet T-Mad’in dış tasarım detaylar ise şu şekilde:

Uzunluğu 5.878 mm, genişliği 2.198 mm ve yüksekliği 2.029 mm olan aracın dingil mesafesi ise 3.622 mm. Bu ölçülere bakacak olursak Tesla’nın CyberTruck ile aynı boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Tesla henüz kendi CyberTruck’ını piyasaya sürmediğinden boyutları kesin değil.

T-Mad’in dış tasarımına baktığımız zaman fütüristik bir görüntü bizleri karşılıyor. Ön tarafta geleneksel farlar yerine tam genişlikte LED ışıklar var. Ön tarafta ayrıca bunun yanı sıra iki çekme kancası bulunmakta.

Bunun yanı sıra ön tarafta ızgara mevcut değil. Belki de bu aracın en büyük dezavantajı siyah tamponunun plastik olması.  IAT’nin tasarımı da CyberTruck gibi dört kapılı. Ama pek çok yerinde kabini ortaya çıkarmak için açılan kapılara sahip.

İç Tasarım ve Diğer Teknik Detaylar

IAT firması bir görüntüsünde aracın iç kısımda kabinin en arkasında büyük sandalyeye sahip olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra kabinde yer alan ve döndürülebilen üç küçük koltuk da görüntülerde gözüküyor. Sürücü ise kabinin ortasında oturuyor.

Ayrıca sürücü kısmında birden fazla devasa ekran yer alıyor.

T-Mad’in teknik detayları hakkında resmi olarak açıklama yok. Ancak üretim modelinin 800 menzile sahip olması beklenmekte. Bu menzil daha sonra büyük bir batarya paketiyle 1000 km’ye kadar çıkabilecek.

Çıkış Tarihi ve Fiyatı

IAT tarafından Fuar kapsamında tanıtılan konsept tasarımının fiyat bilgisi paylaşılmadı. Teknik detayları hakkında da az detay bildiğimiz konsept tasarımın çıkış tarihi ile ilgili de resmi olarak bir paylaşım söz konusu değil.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here