Tesla Cybertruck modeli için üretim robotlarını teslim aldı. Alman şirket Kuka tarafından üretilen 66 adet üretim robotu 18 Aralık tarihinde Tesla’nın Gigafactory fabrikasına teslim edildi. Şu anda Kuka şirketinin robotları, Tesla’nın tüm modellerinin üretiminde kullanılmakta. Üretimine yeni başlanacak Cybertruck modeli için de bu şirketin robotları kullanılacak. Fakat Cybertruck modelinin üretimi için henüz tüm makineler hazır değil. Konu ile ilgili diğer detayları ise yazımızda siz değerli okuyucularımız için derledik.

Tesla Cybertruck için Üretim Robotları Haricinde Diğer Eksiklerini de Kapatmaya Çalışıyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Cybertruck modeli için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aslında bu çalışmalar sadece Cybertruck üretimi için değil, şirketin genel olarak üretim kapasitesini arttırması için de gerekli. Özellikle dünya genelinde elektrikli otomobillere olan talebin bu kadar arttığı bir dönemde şirketin de üretim kapasitesini arttırması oldukça önemli bir konu haline geldi. Bu bağlamda Tesla, öncelikle üretim robotlarının teslimatını tamamladı. Alman Kuka şirketinden temin edilen bu robotlar hem Cybertruck hem de diğer modellerin üretiminde kullanılacak. Fakat tabi ki de şirketin daha farklı eksikleri de mevcut. Şirket, 9.000 tonluk Giga Press makinesini Aralık ayı başında envanterine katmıştı. Ardından ise Tesla Cybertruck için üretim robotları şirketin envanterine katıldı. Geriye kalan diğer eksikler ise yavaş yavaş tamamlanmakta.

Tesla Cybertruck Üretim Robotları

Tüm bu çalışmaların ardından Tesla şirketinin Cybertruck modeli için üretime 2023’ün ortalarında başlayabilir duruma gelmesi bekleniyor. Fakat beklenen bu üretimin düşük sayılarda gerçekleşmesi öngörülüyor. Bunun ardından ise şirketin 2023 yılının sonlarına doğru normal üretim seviyelerine geleceği tahmin edilmekte. Aslında bu model, tam 3 yıl önce 2019 yılında tanıtılmıştı. Fakat hala model hakkında birçok bilinmeyen mevcut ve üretime başlanamadı. Üretime başlanması ile beraber tüm soru işaretlerinin de şirket tarafından giderilmesi beklentiler arasında. Bakalım 2023 yılı Tesla Cybertruck modeli için nasıl bir yıl olacak.

Satılık Tüm Tesla Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here