Tesla Yeni Batarya Teknolojisi ile Maliyeti Yarıya İndirecek

0
1679
Tesla Yeni Batarya Teknolojisi ile Maliyeti Yarıya İndirecek

Tesla yeni batarya teknolojisi ile maliyeti yarıya indirecek. Tesla, batarya hücresi üretiminde yeni bir teknoloji kullanmaya başlıyor. Kuru kaplama (dry-coating) teknolojisi ile Model Y’nin batarya maliyeti yarı yarıya düşecek.

Tesla son günlerde kendi geliştirdiği 4680 pilleri üretirken sorunlar yaşamaya başlamıştı. Pil üretimindeki aksamalar dolayısıyla Giga Teksas fabrikasında Model Y üretiminde zorlanan otomobil üreticisi 2023’e kadar bu şekilde devam edecek. Ancak tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen üretimin aksamasına sağlayan kuru kaplama teknolojisi ile maliyetler % 50 oranında düşecek. Her ne kadar bu teknoloji seri üretime engel oluyor olsa da mali olarak olumlu geri dönüş vermesi beklentiler arasında.

Tesla Yeni Batarya Teknolojisi ile Fiyatlar Düşecek

Tesla Yeni Batarya Teknolojisi ile Maliyeti Yarıya İndirecek

Otomobil devinin 2019!da anlaştığı Maxwell Technologies yaklaşık 15 yıldır bu teknoloji üzerinde çalışıyor. Ancak bu teknolojiyle entegrasyon Tesla’nın umduğu kadar hızlı ilerlemiyor. Yine de ABD’li üretici 4680 pillerde seri üretime 2023 yılı içerisinde ulaşacak. Aynı zamanda yeni pil tasarımı ve kuru kaplama teknolojisi ile Model Y’nin batarya maliyeti de %50 azalmış olacak. Araç başına ortalama 5.500 dolar değerinde bir tasarruf sağlanacak. Böyle bu pile sahip modeller de daha uygun fiyatlı olacaklar.

Elektrikli Araç Dönüşümünde Kuru Kaplama Teknolojisi

Tesla Yeni Batarya Teknolojisi ile Maliyeti Yarıya İndirecek

Tesla yeni batarya teknolojisi öncekilere çok daha çevreci olma özelliğine sahip. Ayrıca bu teknoloji sayesinde batarya fabrikaları çok daha az yer kaplayacaklar. Böylece enerji harcamaları yüzde 10 oranında azalacak. Üstelik piller için ekstra ar-ge harcamasına da gerek kalmayacak. Bu sayede daha ucuz lityum iyon piller, düşük batarya fabrika maliyetleri ve yüksek kapasiteli küçük fabrikalar ile elektrikli araçların önü açılacak.

İkinci El Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here