Yeni Tesla Cybertruck Patenti Bilim Kurgudan Çıktı… Tesla’dan bir yenilik ve farklılık daha. Tesla bilim kurgu dünyasına büyük yeni yeniliklerle giriyor olabilir. Tesla tarafından yakın zamanda yeni bir patent başvurusu daha yapıldı. Bu patent daha önce motorlu taşıtlarda görülmemiş bir teknolojinin detaylarını içeriyor. Ayrıca bu teknolojinin kullanımı ile alakalı yeni üretime geçecek olan Cybertruck’a yöneliyor. Hiç kamyonunuzun nereye gittiğini görmesini istediniz mi, bir tür dünya dışı canlı gibi? Sizce bu olabilir mi? Ya da Tesla bunu yapabilir mi? Gelin tüm detaylara daha yakından bakalım.

Tesla Cybertruck’ta Nasıl Bir Teknoloji Olacak? Yeni Patenti Bu Araçta Görebilecek miyiz?

Yeni başlayanlar için Tesla’nın yeni patenti, bir araç işletim kullanıcı arayüzünü ele alıyor. Cybertruck teknolojisi, sürücü veya yolcunun kendisiyle etkileşime giren kişi olup olmadığını belirleyebilecek. Yani kendisi ile iletişime geçen kişinin kim olduğunu tanıyabilecek. Bu nasıl yapılacağı ise muhtemelen Tesla’nın zaten kullanmakta olduğu dahili kameralarla yapılacaktı.

Yeni Tesla Cybertruck Patenti Bilim Kurgudan Çıktı

Cybertruck, sürücü yerine yolcunun kendisiyle etkileşime girmeye çalıştığını tespit edebilir. Ve eğer bu olursa, arabanın diğer tarafındaki düğmeleri değiştirme ve etkileme yeteneğine sahip olacaktı. Ancak bunu kaç kişinin kabul edeceği bizim de merak ettiğimiz bir konudur. Diğer bir merak ettiğimiz şey ise bu teknolojiyi 2022 model yılı Cybertruck üzerinde görebilecek miyiz?

Tesla’nın anlattığımız patentine buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Cybertruck’ta Vücudunuz Her Zaman Tam Olarak Doğru Sıcaklıkta Olacaktır

Hiç arabanızdaki klima veya ısı ile uğraştınız mı? Ya da havalandırmaları size tam olarak çarpmaları için bir ayar yaptınız mı? Bu tür yaya manevraları yeni Cybertuck’ta geçmişte kaldı. Cybertruck, yolcu koltuğunda kimin olduğunu bilecek ve onlara isteğe göre soğuk veya sıcak hava üfleyecek. Ayrıca, yolcuların havasının nereye gitmesi gerektiğini tam olarak bilecek. Yani kısaca bu bir daha asla gözünüze sıcak veya soğuk hava çarpmasına maruz kalmayacağınız anlamına geliyor.

Ayrıca Cybertruck, sürücü ve yolcunun nerede olduğunu zaten bilecek. Buna göre sıcaklık gibi diğer birçok şey gibi aynaları tam doğru yüksekliğe ayarlayabilecek.

Cybertruck, araçtaki yolcuları öğrenebilir. Yolcuların fiziksel özelliğine ve durduğu yere göre klima, aynalar ve direksiyon simidi yüksekliği gibi tercih edilen ayarları kaydedebilir.

Yeni Tesla Cybertruck Patenti Bilim Kurgudan Çıktı; Tesla Cybertruck’ta Bir Lazer Olabilir

Bir banka soyguncusu tespit edilmekten kaçmak için birçok yol dener. Hatta çoğu dizide ve filmde bunu çok fazla görmüşüzdür. Sokakta çok fazla Cybertruck olması soyguncuları biraz korkutabilir. Dahası bir Tesla Cybertruck’ta soygunculuk yapması muhtemelen son işi olacak.

Her şeyi bilen sistemi uyarmadan Cybertruck’ınıza girmek istiyorsanız böyle olacak. Cybertruck’taki bir kızılötesi emitör veya projektör ışını kesintiye uğrarsa Cybertruck, araca birinin girdiğini bilecektir. Ayrıca o kişinin kim olduğunu belirlemek için sinir ağlarını kullanacak.

Yeni Tesla Cybertruck Patenti Bilim Kurgudan Çıktı

Tesla Cybertruck ayrıca Elon Musk’un 82 inç genişliğinde ve arabanın önünü saracak “lazer bıçaklı ışıklar” dediği şeye sahip olacak. Tıpkı bir uzay gemisinde olabileceği gibi.

Tesla Cybertruck Görebilecek

Tamam, Cybertruck’ın gözleri olmayacak, ama bunu varmış gibi varsayabiliriz. Cybertruck, kat ettiği araziyi kabin içindeki bir ekranda gösterebilecek. Bu, teknenizi veya karavanınızı arabanıza bağlayarak çekerken veya yoldan çıkarırken çok yardımcı olacaktır. Tesla Cybertruck, muhtemelen sensörler kullanarak kendi bulunduğu yeri topografik bir harita da gösterebilecek. Bu sensörler ayrıca ne tür bir arazide olduğunu bilecek. Dahası lastiklerin kayıp kaymadığını da veya yüzeyin sertliğini de biliyor olabilir.

Bir römork çekiyorsanız, dizüstü bilgisayarınızın kablosuz yazıcınızla konuşabilmesi gibi, Cybertruck’ınız da onunla kablosuz olarak konuşabilir. Karşılığında, bir kamyon römorku Cybertruck’ınızla doğrudan iletişim kurabilir.

Ayrıca, yeni Tesla patentine göre Cybertruck’ın 966 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip olabileceği söylendi. Bu rakam fazlasıyla inanılmaz olurdu. Kısa pil menzili veya menzil kaygısı, araba alışverişçilerinin elektrikli bir araç olarak düşünmemesinin önde gelen nedenlerinden biridir. Tek şarjla 966+ km gidebilmek Tesla Cybertruck’ı inanılmaz derecede çekici kılacaktır.

Ya Tesla Cybertruck’ımın Beni Öğrenmesini İstemiyorsam?

Bazı Tesla sahipleri ve muhtemel Tesla sahipleri, Cybertruck’ın insanları ve çevreyi incelemek ve öğrenmek için sahip olacağı tüm yeteneklerle ilgileniyor. Tesla, Cybertruck’larının yüzünün her santimini bilmesini istemeyen kişilere bir devre dışı bırakma seçeneği sunacak. Tabii ki, havalandırma deliklerini kendiniz ayarlamanız gerekecek.

İkinci El ATV & UTV Fiyatları

Tesla Cyberquad; Bu Sefer Çocuklar İçin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here