Beni aydınlatıyorsun! 

Otomobil üreticileri tarafından geliştirilen araç teknolojilerinin odağının birinci sırasında sürücü geliyor. Sürücü odaklı üretilen otomobiller rakiplerin bir adım önünde konumlandırılıyor. Sürücü konforu ise belki de bu yarışın en önemli unsurlarından biri. Markaların otomobillerinde geliştirdiği teknolojiler genel olarak sürüş esnasındaki konforu esas alarak geliştiriliyor. Bazı konfor teknolojileri ise sadece sürüşte gerçekleşmiyor. Follow Me Home, sürüş öncesinde başlayıp, sürüş sonrasında da devam eden konfor odaklı bir aydınlatma teknolojisi olarak ortaya çıkıyor.

Follow Me Home nedir? Nasıl çalışır?

Günlük hayatımızda karşımıza çıkan pratik detaylar hayatımızı kolaylaştırır. Çevre aydınlatma odaklı üretilmiş bir teknolojik sistem olarak karşımıza çıkan Follow Me Home özelliği; sürücüye yardımcı olmak amacıyla geliştirilen, zaman ayarlı açılır kapanır bir far sistemidir. Sistemin öne çıkan özelliği, aracı kilitledikten sonra veya kilidini açtıktan sonra devreye girmesidir. Karanlık havalarda aracınıza binerken veya aracınızdan ayrılırken far sistemi belli bir süre açık kalarak sizin çevreyi görmenizi sağlar. Bu özellik araca binerken aracınızı bulmanıza yardımcı olabileceği gibi, araçtan ayrıldıktan sonra da gideceğiniz yeri görmenize yardımcı olur. Bu teknolojik sistem adını da bu kullanımdan dolayı almıştır. Sürücünün park ettikten sonra evine girene kadarki yolunun farlar aracılığıyla aydınlatılabilmesi, sisteme adını vermiştir.

Follow Me Home özelliği her araçta var mı ?

Her araçta bulunmayan sistem, ilk çıktığı dönemlere nazaran günümüzde yaygın bir kullanıma sahip. İlk zamanlarında premium segment araçlarda görebildiğimiz sürücü odaklı çevre aydınlatma sistemini, bugün alt segment araçlarda da standart veya opsiyonlu olarak görebiliyoruz.

Follow Me Home özelliği nasıl açılır nasıl kapatılır?

Birçok araçta farklı çalışma prensibine sahip özellik, genel olarak araçların multimedya sistemlerindeki araç ayarları bölümünden ayarlanabilir. Genel olarak bu özellik bulunan araçlarda, kilitlendikten sonra farın açık kalma süresi 3 saniye ile 1 dakika aralığında ayarlanabilir. Bazı araçlarda bu özelliği kapalı konuma getirmek mümkün değildir. Zamanlayıcı en kısa süreye alındığı takdirde araç farlarını en kısa sürede kapatacaktır. Aracın kilidini açtıktan sonra yanan farlar ise ”karşılama özelliği” olarak tanımlanır. Bu özellik de yine aracın multimedya sistemi üzerinden ayarlanabilir.

İkinci el satılık araç ilanları 

Sis farı nedir? Ne zaman kullanılmalıdır?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here