Elektrikli kamyonetlerin geleceği; Cybertruck, GMC Hummer EV, Rivian RT1 ve piyasada bulunanların çok daha fazlası. Şu anda pek çok yeni ve elektrikli kamyonet üretiliyor. Ancak geleneksel kamyonetlerimizi elektrikli kamyonetlerle değiştirmeye henüz hazır değiliz.

Elektrikli Kamyonetlerin Geleceği

Elektrikli kamyonetler şu anda çok popüler. Teknik özellikleri ağır, fütüristik görünüyorlar, süper arabaları utandıracak kadar hızlılar ve çenenizi açık bırakacak güçlü figürlerle geliyorlar. Ancak tüm bunların ortasında, en önemli olanı gözden kaçırdık. Bu kamyonetler yetenekli bir iş arabası olarak kullanılabilir mi? Evet, otomobil üreticileri etkileyici çekiş kapasitelerini duyurdular. Ancak bugün yakıtla çalışan ‘çalışma’ kamyonunuzun yerini alacak kadar değerli mi?

Elektrikli Kamyonetlerin Geleceği

Kamyonetler, Endüstrinin Belkemiğidir

Lüks kamyonlar bugün yaygınlaşıyor, ancak birkaç on yıl önce durum böyle değildi. İnsanlar bu günlerde kişisel kullanım için kamyon satın alıyor. Bugün elektrikli pikaplardan bahsettiğimizde, akla gelen ilk birkaç isim Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV ve Rivian R1T’dir.

Cybertruck, Hummer EV ve Rivian R1T tamamen görünüşleri, sundukları menzil veya performans özellikleriyle oldukça iyidir. Bu kamyonların durma noktasından 96.5 km/saate çıkması sadece üç saniye sürüyor. Ancak yine de çoğu kişi bunların tipik çalışma kamyonlarınız olmadığını öne sürüyor. Ayrıca iş kamyonetleri olarak pazarlanamayacağını söyleyerek karşı çıkıyorlar. Yeterince adil. Ama hangisi o zaman? Tüm dünya elektrifikasyona doğru ilerliyor ve bugün kamyonetler hariç hemen hemen tüm otomobil segmentlerinde benzer elektrikli alternatiflere sahibiz.

Elektrikli Kamyonetlerin Geleceği; Cybertruck, Rivian RT1...

Bugün bile satışta olan çok sayıda yakıtla çalışan kamyon var. Ancak bir kamyonetin en büyük tüketicisi, onu evde veya kişisel kullanımdan daha çok ticari kullanım için kullanan kişilerdir. Çoğu durumda, hiçbir iş kamyonu sahibi Cybertruck veya R1T veya Hummer kamyonu tercih edilmiyor. Çoğu kişiye göre bir iş kamyonu sahibinin kabininin içinde 15 inçlik bir dokunmatik ekrana ihtiyacı yoktur. Ancak menzil veya çekme kapasitesi hakkında endişelenmeye gerek yoktur. Önemli olan işini bitirebilmesi ve günün sonunda onu eve götürebilmesidir.

Bir elektrikli kamyonun geleneksel bir kamyonla değiştirilememesinin nedenlerinden bazıları şunlardır:

İş kamyonu sahipleri, kamyonlarını sık sık uzak yerlere götürür. Hatta hedeflerine ulaşmak için bir şehre 161 km yol kat eden çalışanlar vardır. Sonra aynı gece geri dönen ve bunu her gün yapan insanları tanıyoruz. Elektrikli kamyonların hepsi bu menzili sağlayamayabiliyor. Ya da yolda 5-10 dk içinde yakıt almak varken saatlerce şarj süresi beklemek istemiyorlar.

Elektrikli Kamyonetlerin Geleceği; Cybertruck, Rivian RT1...

Tüm şantiyelerin EV’leri şarj etme kapasitesi yoktur. Normal şarj noktaları, en iyi ihtimalle yavaş şarja izin verecektir. Ve iş rotanızda halka açık şarj istasyonları bulacağınızın garantisi yok. Yapsanız bile, şarj olması ne kadar sürer? Acil durumlar için yanınızda bir bidon benzin taşıyabilirsiniz. Ancak EV’lerle neler yapacaksınız? Taşınabilir şarj cihazları da uygun ve hızlı bir çözüm yolu değildir.

Elektrikli kamyonların özellikleri ne kadar etkileyici olursa olsun, iş ve ticari amaçlarla kullanma eğilimindeyseniz, geleneksel kamyonlar kadar faydacı veya yararlı olabilmeleri için daha uzun bir yol var.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here