Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini yenileyen Tesla, ultra hızlı şarj teknolojisi geliştirdi. 2023 senesinde 1 megawatt’ın üstünde güç sağlayabilen dördüncü nesil Supercharger şarj istasyonu için adım atacak. Elon Musk, Tesla’nın Nevada Gigafactory’sinde düzenlenen etkinliği esnasında konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ultra Hızlı Şarj, 1 Megawatt’ın Üzerinde Güç Sağlayacak

Araçları için ultra hızlı şarj teknolojisi için kolları sıvadı. Tesla, 2023 senesinde istasyonu kurmayı planlıyor. Bu şarj istasyonları sayesinde; Tesla Semi ve (henüz üretilmemiş olan) Cybertruck çok daha hızlı bir şekilde şarj edecek. Sistem sayesinde 1 megawatt üstünde güç üretimi mümkün oluyor.

Elon Musk ise yeni bir bilgi verdi. V4 Supercharger, 1.000 voltluk sistemin yanında gelişmiş sıvı soğutma sistemi ile donatılmış yeni bir kablosuz şarj ile beraber çalışacak. Bu teknoloji ile birlikte daha kısa sürede bir şarj deneyimi mümkün olacak.

Ultra Hızlı Şarj

Bu sistem büyük akü grubuna sahip bir yarı kamyon için oldukça gereklidir. Henüz fazla bir bilgi olmasa da 2023 senesinde istasyonun kurulmaya başlamasıyla birlikte haberlerin ulaşacağı tahmin ediliyor.

Tesla’dan Rakiplerine Ortak Şarj Konektörü Çağrısı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here