Tesla, Musk’ın eleştirisine rağmen gelişmiş lidarları test ediyor. Elon Musk, daha önceleri tam özerklik elde etmek için gerekli olmadığını iddia ederek lidar sensörlerinin sesli bir eleştirmeni olmuştur. Ancak yeni bir rapora göre Tesla, yakın zamanda Luminar ile bir ortaklığa girdi. Bu ortaklığın ardından Tesla araç test ve geliştirme için lidar kullanmaya başladı.

Tesla, Musk’ın Eleştirisine Rağmen Lidarları Test Ediyor

Koyu gri bir Tesla Model Y prototipi, geçtiğimiz hafta çeşitli Lidar sensörleriyle donatıldı. Tavan rafının üzerine yerleştirilen lidar sensörleri ile test edildi. Luminar’ın Lidar dizisini iki otomobil üreticisi arasında yapılan bir anlaşma kapsamında Tesla’ya sattığı iddia ediliyor. Test edilen Model Y’nin plakasının Tesla’ya kayıtlı olduğunu biliyoruz. Ayrıca bir Cybertruck prototipi de dahil olmak üzere önceki Tesla modellerinde görülmüştür. Tüm bu kanıtlar arabanın Tesla’ya ait olduğunu belki de daha da netleştiriyor.

Peki Tesla lidarlar ile ne yapıyor? Şirketin tam özerklik elde etmek için aslında lidara ihtiyaç duyduğunun farkına vardığı sonucuna varabilir miyiz? Bunu söylemek kolay olsa da, muhtemelen durum böyle değil. Sonuçta, böyle yapmak, şirketi kamera temelli bir sisteme ihtiyaç duyulduğu inancında yanlış kararlar verdiğini gösteriyor. Ayrıca, onu yüz binlerce müşteriye pahalı ‘Tam Kendi Kendine Sürüş’ seçeneklerinin yeterince çalışmadığını gösteriyor. Aslında bir yandan da gerçekte nasıl tam otonomiye asla ulaşamayacağını açıklamaya zorlar.

Musk'ın Eleştirisine Rağmen Lidarları Test Ediyor! 

Bunun yerine Guidehouse analisti Sam Abuelsamid, Bloomberg’e Tesla’nın kendi otonom özelliklerini doğrulamak için bir takım açıklamalarda bulundu. Analist muhtemelen Luminar’ın lidarını kullandığını öne sürüyor. Yine de, Musk’ın daha önce lidar sistemleri hakkında söylediklerini düşünürsek, bu hala ilginç bir gelişme. Elon Musk, 2019’da yaptığı bir sunumda “LIDAR’a güvenen herkes mahkumdur” dedi. Hatta lidarı gereksiz olan pahalı sensörler grubuna koymuştu. Musk, “lidar sanki bir sürü pahalı eke sahip olmak gibi… göreceksiniz.” dedi.

Musk'ın Eleştirisine Rağmen Lidarları Test Ediyor! 

Ancak Musk, son zamanlarda lidar hakkında “kötü konuştuğunu” itiraf etti. Ek olarak SpaceX’in onları Dragon kapsülü için kullandığını söyledi. Ayrıca kısa süre önce Tesla’nın radar kullanmaktan uzaklaşacağını açıkladı. Musk, elektrikli otomobil üreticisinin yalnızca kameralarla tam özerkliğe ulaşabileceğine inandığını ekledi.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here