İsviçreli şirket VW Group’tan Lamborghini’yi almak istiyor ve bunun için 9 Milyar Dolar Teklif Etti. Volkswagen Grubu, İtalyan süper otomobil markası Lamborghini için büyük bir teklif aldı. 7.5 milyar Euro’luk (9.18 Milyar ABD Doları) teklif Quantum Group AG’nin markayı elektrikli bir platforma itmesini sağlayacaktır.

İsviçreli Şirket VW Group’tan Lamborghini’yi Almak İstiyor

Teklif, diğer birçok belgeyle birlikte İngiliz Autocar tarafından görüldü. Ayrıca Quantum Group AG’nin satın alma teklifinde Piech Automotive’in kurucularından biri olan Rea Stark tarafından temsil edildiğini bildirdi.

Şirket, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan ve yöneticileri Anton Piëch ile eski Porsche ve VW başkanı Matthias Müller’in arasında yer alan Piech Mark Zero GT’nin arkasındaydı. Anton Piëch eski VW yöneticisi ve Dieselgate mimarı Ferdinand Piëch’in oğludur. Şu anda satın alma teklifine dahil olup olmadıkları tam olarak bilinmemekte. Bununla birlikte, ortaya çıkardıkları arabanın tam dolu bir akü ile 500 km gidebilmesi gerekiyor. Ayrıca beş dakikadan daha kısa bir sürede % 80’e kadar şarj edebilmesi de önemlidir.

İsviçreli Şirket, VW Group'tan Lamborghini'yi Almak İstiyor

Teklif duyuldu ancak henüz çok erken aşamalarında. Bunun olmasına rağmen, Volkswagen Grubu başkanı Herbert Diess’in teklifin farkında olduğu söyleniyor. Teknik olarak Lamborghini’den sorumlu olan VW ve Audi, süper otomobil üreticisinin satılık olduğunu inkar ediyor. Lamborghini’nin büyük V12’lere bağımlılığı hala devam ediyor. Ve VW’nin elektrikli araçlara dönme hırsları imparatorluk içindeki konumunu biraz belirsiz bırakıyor.

Quantum Group AG, Lamborghini elektrifikasyonu için daha farklı bir plana sahip gibi görünüyor. Vizyonu kapsamında marka, “yeni temiz aktarma organları teknolojilerini tutarlı bir şekilde uygulayacak. Ayrıca hem elektrikli hem teknolojik yeniliğin öncüsü” olacağını iddia ediyor.

Grubun niyet mektubunda, planının Audi’ye önümüzdeki beş yıl içinde bir tedarik anlaşması yapmak istediğini belirtiliyor. Bunun yanı sıra şirket fikri mülkiyetin paylaşımına bakacağını da ortaya koydu. Grup ayrıca akü hücreleri ve paketleri üretmek için Almanya merkezli bir Gelişmiş Otomotiv İnovasyon Merkezi kurmayı planlıyor. Lamborghini’deki personellere de ayrıca istihdam garantisi verilecek. Şirket, Lamborghini için “EV çözümü” olarak adlandırdığı fikrin yaratılmasının ardından üretimi büyük oranda artırmayı planlıyor.

İkinci El Lamborghini Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here