Volkswagen CEO’sunun Açıklamaları

Dünyada gerçekleşen birtakım olaylardan sonra zaman zaman otomotiv devlerinin CEO’ları önemi açıklamalarda bulunuyor. Bu sefer ise enerji krizi ile ilgili olarak Volkswagen CEO’sundan açıklamalar geldi. Thomas Schafer, 1 Temmuz 2022 tarihinden beri Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Volkswagen Binek Araç markasının CEO’su ve Marka Grup Hacmi Başkanı olarak görev yapıyor.

Schafer; LinkedIn’de yaptığı açıklamada, Almanya ve AB’nin rekabet gücünü ve çekiciliğini global olarak kaybettiğini dile getiriyor. Aynı zamanda ABD, Kanada, Çin, Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika bölgelerin çekiciliğinin ise arttığını söyledi. Bu konunun önceliklendirilmesi gerektiğini belirtti vurguladı.

Schafer, “Avrupa birçok alanda fiyat rekabetinden yoksundur. Özellikle elektrik ve gaz maliyeti söz konusu olduğunda, giderek daha fazla toprak kaybediyoruz. Almanya ve Avrupa’daki enerji fiyatlarını hızlı ve güvenilir bir şekilde düşürmeyi başaramazsak, Almanya ve AB’deki enerji yoğun üretime veya yeni pil hücresi fabrikalarına yapılan yatırımlar pratik olarak uygulanamaz hale gelecektir. Bu alanda değer yaratma başka bir yerde gerçekleşecek”. sözlerini söyledi.

Aynı zamanda Schafer, AB’nin devam eden endüstri değişiminin iyi bir mevkide olmamasını endişe verici buluyor. Ayrıca ABD’ye ise olumlamalar da bulundu; “Enflasyonu Azaltma Yasası ile ABD, şirketlere yeni tesislere ve üretime yatırım yapmaları için oldukça cazip teşvikler sunuyor. Öte yandan AB, tüm sanayi sitelerini korumak ve dönüştürmek yerine bölgeleri teşvik eden modası geçmiş ve bürokratik devlet yardımı kurallarına bağlı kalıyor”.

Volkswagen CEO’sunun bu sözlerinin arkasında yatan neden olarak; Volkswagen’nın batarya şirketi PowerCo’yu kuracak olması seçenekler arasında yer alıyor. Çünkü Avrupa’da 2030’a kadar toplam 6 akü fabrikası açmayı ve bu fabrikaları işler hale getirmeyi hedefliyor. Son olarak fabrikanın temeli 2022 Temmuz ayında Almanya’da atıldı. Eylül’de ise Umicore ile 3 milyar avroluk bir anlaşma yaptı.

Volkswagen Elektrikli Spor Otomobil Üretmeyi Planlıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here