Jaguar Land Rover Twitter ve Facebook Çalışanlarını İstiyor

0
562
Jaguar Land Rover Twitter ve Facebook Çalışanlarını İstiyor

Jaguar Land Rover Twitter ve Facebook çalışanlarını istiyor. Son zamanlarda büyük teknoloji şirketleri çalışanlarını işten çıkarmaları ile gündeme geliyorlar. Özellikle Twitter’ı Elon Musk’ın satın almasının üzerine birçok çalışanın işine son verildi. Aynı şekilde Facebook tarafında da işten çıkarmalar devam ediyor. Birçok nitelikli çalışanı gözden çıkaran firmalara karşın otomotiv firması büyük bir adım attı. İngiliz marka yaptığı açıklamada Twitter ve Facebook’tan çıkarılanlara sahip çıktı. Ayrıca  onlara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Binlerce kişilik kalifiye çalışana göz diken otomobil firmasının hedefleri var. Bu çalışanlar ile birlikte mühendislik ve dijital işlerle ilgili boşlukları doldurmak istiyor. Bunun için en uygun çalışanların daha önce dev teknoloji şirketlerinde çalışmış kişiler olduğunu düşünüyor. Hem de nedensiz işten çıkarmalara kurumsal bir tepki vermiş oluyor.

Jaguar Land Rover 800 Kişiyi İşe Alacak

Jaguar Land Rover Twitter ve Facebook Çalışanlarını İstiyor

JLR, işe alacağı kişilerin birçok farklı pozisyonda ve konumda çalışacağını söyledi. Buna göre Birleşik Krallık, ABD, İrlanda, Hindistan, Çin ve Macaristan’da yaklaşık 800 yeni çalışanı işe başlayacak. Bu kişiler genellikle otonom sürüş, yapay zeka, elektrifikasyon gibi alanlarda çalışacak. Ayrıca bulut yazılımı, veri bilimi ve makine öğrenimi gibi alanlar da olacak. Şu anda Hint Tata Motors’un kanatları altında yer alan JLR, yakın zamanda farkını ortaya koymayı hedefliyor. Çünkü bu kalifiye çalışanlarla yeni nesil elektrikli otomobiller geliştirmek istiyor.

Sıfır KM Land Rover Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here