Farklılıklarıyla sürekli gündem olan Tesla direksiyon konusunda kullanıcıları dinledi. Tesla CEO’su, yarış arabalarında veya uçaklarda kullanılanlara benzer yarım bir direksiyonu tercih etmişti. 2021’de alıcılara yuvarlak direksiyon seçeneği sunmamıştı. Şimdi ise yuvarlak direksiyonu yoğun istek üzerine getiriyor.

Yuvarlak Direksiyon Artık Seçilebilir

Elektrikli otomobil şirketi, Model X ve Model S müşterilerinin web sitesinde geleneksel yuvarlak direksiyon seçmesine izin vermeye başladı. Elon Musk yarış arabalarında veya uçaklarda kullanılanlara benzer yarım bir direksiyonun çok daha iyi göründüğünü söyleyerek 2021’de yuvarlak bir direksiyon seçeneği sunmayı reddetmişti.

Tesla Müşteri Memnuniyeti İçin Uğraşıyor

Görünüşe göre Tesla hisselerinin düşüşte olması Elon Musk’ın keskin kararlarını bile etkilemiş. Ayrıca şirket, son zamanlarda oldukça fazla müşteri memnuniyetsizliği yaşıyordu. Hatta Çin’de bile düşük talep nedeniyle üretimi azaltmıştı. Detaylarını buradan inceleyebilirsiniz. Şimdi ise bu büyük karardan vazgeçiyor. Tesla kullanıcıların ve potansiyel müşterilerin istediği seçeneği getiriyor. Ayrıca bu seçenek yalnızca yeni Tesla satın alacak müşterileriyle sınırlı değil. Mart 2023’ten itibaren, Model X ve Model S sahiplerinin, yarım direksiyonlarını yuvarlak versiyonlarıyla değiştirmek için 700 dolarlık bir direksiyon güçlendirmesi satın almalarına olanak tanıyacak.

Tesla Direksiyon
Tesla’nın websitesinden Mart’ta gelecek direksiyonun sipariş ekranından görüntüsü.

Tesla, Model X ve Model S’nin 2021 yeniden tasarımında yarım direksiyon simidini piyasaya sürmüştü. Şirket ayrıca yeniden tasarımda dönüş sinyalleri ve ışıklar gibi işlevlerden sorumlu kontrol kollarını tamamen kaldırdı. Bunları yarım direksiyon üzerindeki kuvvetli dokunmatik düğmelerle değiştirdi. Güçlendirmenin sapları veya değiştiricileri içermeyeceğini özellikle belirten Tesla web sitesine göre, bu düğmeler burada kalacak.

2021’den Beri Yarım Direksiyon Israrı

2021 yılında bir kullanıcı yeniden tasarım için yarım direksiyonu seçmenin herhangi bir “pratik nedeni” olup olmadığı Elon Musk’a sormuştu. ”Deha”sıyla tanınan Musk ise; Tesla’nın Tam Otonom Sürüş Modunu gösteren ekranın, ekstra direksiyon alanı olmadan estetik açıdan ”daha hoş” olduğunu söylemişti.

Yarım Direksiyon Şikayetleri Oldukça Fazla

Tesla Direksiyon

Direksiyonun yeniden tasarımı, şikayetler ve güvenlikle ilgili endişeler dahil olmak üzere bir dizi tepki uyandırdı. Bazı insanlar bu tasarımı sevmişti. Ancak çoğu kişi yarım direksiyon simidinin daha az kullanışlı olduğunu söylemişlerdi. Ayrıca potansiyel olarak tehlikeli olduğundan da şikayet geliyordu. Sürücüler, yarım direksiyon simidinin buzlu bir yolda kontrolü kaybetmeye yol açacağını söylüyorlardı. Bununla birlikte hızlı manevralar yapmayı zorlaştırdığını ve hatta hareket ederken kornayı ve doğru dönüş sinyallerini bulmayı zorlaştırdığını da iddialar arasındaydı.

Şimdi ise her iki seçenekte mevcut. Peki siz hangisini tercih ederdiniz? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Ayrıca en çok sorulan sorulardan birisi de ”Tesla ne zaman Türkiye’ye gelecek?” İlgili yazımıza hemen göz atabilirsiniz.

Tesla’nın Türkiye Macerası 2023’ün İlk Çeyreğinde Başlıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here